Ukrán sajtóértesülés: Kulebától is megválhat Zelenszkij

2024. március 09. 09:09

Úgy tűnik, az ukrán külügynél is tektonikus mozgások következnek, a külügyi szóvivő 3,5 év után hagyta ott a tárcát.

2024. március 09. 09:09
Ukraine: Year 2024 forum in Kyiv

Nyitókép: Viacheslav Ratynskyi / Anadolu / AFP

***

Úgy tűnik, Valerij Zaluzsnij leváltásával korántsem ért véget az ukrán kormányon belüli átrendeződés, a Strana ukrán hírportál most arról ír, hogy Dmitro Kuleba külügyminiszter menesztését is fontolgatja Volodimir Zelenszkij. 

A lap az elnöki hivatalhoz közeli forrás alapján írja, hogy 

különösen sok a panasz a külügyminisztérium által biztosított nagyköveti jelölésekkel kapcsolatban”,

sőt, Zelenszkij hivatala „általában elégedetlen a diplomáciai szolgálattal”.

Az mindenesetre beszédes, hogy pénteken lemondott az ukrán külügy szóvivője, Oleh Nyikolenko, aki három és fél évet töltött a tárcánál. Nyikolenko Facebookon egy Kulebával közös fotót posztolva jelentette be lemondását, azt ugyanakkor nem, hogy miért távozott.

A Strana azt írja, hogy a külügyminiszteri posztra az egyik lehetséges jelölt Igor Zsovkva, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­ö­­s­ ­l­á­­­n­y­­o­­k­­ ­­v­á­­r­­n­a­­k­­­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Martell 2
2024. március 09. 22:42
Hiányozni fogsz Kula bá. Ja, nem :)
2024. március 09. 17:26 Szerkesztve
"Az ukrán fegyveres erők (AFU) korábbi főparancsnoka, Valerij Zaluzsnyij 53 millió dollárt és londoni nagyköveti posztot kapott fizetségként, amiért lemondott az ukrán elnökséggel szembeni követeléseiről és a politikában való részvételéről. Erről a brit média számol be. "Demokratikus folyamatok egy demokratikus országban, amely Európába törekszik" - kommentálta Borisz Rozsin, a Katonai-Politikai Újságírás Központjának szakértője a médiainformációkat Telegram-csatornáján." https://aif.ru/politics/world/zaluzhnyy_poluchil_53_mln_za_otkaz_ot_prityazaniy_na_post_prezidenta
AnarchyInTheEU
2024. március 09. 14:40
Kulebát NATO főtitkárnak!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!