Trump legatyásodott? A volt elnök nem tudja letétbe helyezni a felfoghatatlan összegű bírság fedezetét

2024. március 19. 06:51

Potom 180 milliárd forintot kellene Trumpnak „összekapargatni”.

2024. március 19. 06:51

Nyitókép:  Sarah Stier / Getty Images

Donald Trump ügyvédei bírósági keresetben jelezték, hogy nem tudják előteremteni a volt elnök ellen megítélt 464 millió dollár (mintegy 180 milliárd forint) bírság fedezetét, amelyet

 a fellebbezés idejére kellene letétbe helyezni.

A Republikánus Párt valószínű elnökjelöltjének beadványa szerint nem találtak olyan biztosítótársaságot, amely ekkora összegre kiadna záloglevelet, biztosítékul elfogadva Donald Trump ingatlanvagyonát. Az ügyvédek jelezték, hogy 

a legnagyobb hitelbiztosítással foglalkozó vállalatok sem írnak alá ilyen összegről fedezeti dokumentumot,

 ha biztosítékként nincs készpénz, ami ekkora összeg esetén mintegy 1 milliárd dollár.

Gary Giulietti biztosítási bróker, aki Donald Trump bírósági tárgyalásán tanúként jelent meg korábban, a beadványhoz csatolt eskü alatt tett vallomásban úgy nyilatkozott, hogy „gyakorlatilag lehetetlen” az előírt fedezet biztosítása. A beadványban 

azt kérik a jogászok, hogy a fellebbezési eljárás idejére a bíróság mellőzze a büntetés letétbe helyezését,

 azt is hangsúlyozva, hogy Donald Trump ingatlanokban megtestesülő vagyona bőven túllépi a büntetésben szereplő összeget.

Donald Trump ellen februárban hozott ítéletet az ellene, valamint fiai és cége, a Trump Organizationnel szemben indított üzleti csalásról szóló perben az eljáró New York-i bíró, aki 355 millió dollár büntetést állapított meg, valamint további kamatokat.

Letitia James, New York állam főügyésze a polgári perben többi között azt a vádat hozta fel, hogy a Trump-vállalathoz tartozó ingatlanokat csalárd módon felülértékelték, amiből anyagi haszon keletkezett. 

Donald Trump vitatta ezt az állítást, s politikai alapú üldöztetésről beszélt,

 arra utalva, hogy Letitia James választási kampányígérete volt az ő bíróság elé állítása és elítéltetése.

(MTI)

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. március 19. 15:18
Olyan hatalmas birságot róttak ki Trumpra, h. el kellene adnia pár ingatlanát, pl. a Trump Towert. Már nem tudják a demokraták, hogyan lehetne eltávolitani Tr.ot a politikától, miközben imádkoznak azért, h. Bid. tartson ki ez év novemberééig, mert kell továbbra is egy éleseszű, agilis poltikus. Bebizonyosodott, a nemzetközi Pénzhatalmak mozgatták az I. és II. világháborút, ahogy most is történik a III. , eddig csak helyi, tőlük távoli konfliktusokban. Nem véletlenek a rendszeres, de nagyon exkluziv találkahelyek, pl. Davosban, ahol a világ sorsáról döntenek a pénzesek.
Master
2024. március 19. 13:25
Igy járnak a sittes gecik. Előbb-utóbb utóléri a sorsuk...
Uztu
2024. március 19. 13:13
Eljátszhatnák ezt a többi politikusnál is. Nem lenne államháztatási hiány.
Hekimeki
2024. március 19. 09:30
El akarják lehetetleníteni, hogy ne lehessen elnök, pedig az lesz és akkor ezeknek a tetveknek annyi !!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!