Traktorok lepték el London belvárosát, a brit gazdák is utcára vonultak (VIDEÓ)

2024. március 26. 12:30

Több mint 100 mezőgazdasági nagygép gördült el a parlament épülete mellett.

2024. március 26. 12:30

Fotó: Henry Nicholls/AFP

Londonban is megjelentek a traktorok a belvárosban, több mint 100 gördült el a parlament épülete mellett: így tiltakoztak a gazdálkodók az Egyesült Királyság fővárosában az élelmiszertermelés támogatásának elmaradása miatt – írja a BBC.

Korábban Franciaországban, Németországban, Spanyolországban is utcára vonultak a gazdák, nagyvárosokat bénítottak meg akciókkal. Ezúttal az angolok kívánták felhívni a figyelmet a problémákra, a szervezők szerint az olcsó élelmiszerimport és a nem támogató politika ugyanis veszélyezteti az Egyesült Királyság élelmezésbiztonságát.

Ezt is ajánljuk a témában

A brit lobogó alatt közlekedő traktorok London belvárosán haladtak keresztül, ahol olyan jelszavakat skandáltak, mint „Mentsük meg a brit gazdálkodást” és „Nincs gazdálkodás, nincs élelmiszer, nincs jövő”.

„A gazdálkodás tele van kockázatokkal, amelyek évről évre felerősödtek a klímavészhelyzet, az ukrajnai háború és a Brexit miatt. A kutatások azt mutatják, hogy a közvélemény támogatja a brit mezőgazdaságot és az élelmiszereket, meg akarja őrizni magas élelmiszer-előírásainkat, és támogatni akarja a helyi termelőket.

Radikális változásra van szükségünk a politikában, és sürgősen ki kell lépnünk ezekből a szörnyű kereskedelmi megállapodásokból, amelyek megtizedelik a brit élelmiszereket”

– mondta a Save British Farming kampánycsoport alapítója, Liz Webster. 

Mark Spencer mezőgazdasági miniszter bejelentett néhány új intézkedést, amelyek korlátozzák a termelésből kivonható, és meghatározott környezetvédelmi programokba bevonható földterületek mennyiségét.

„A brit mezőgazdaság a brit kereskedelem középpontjában áll. A tárgyalásaink során minden megállapodásban előtérbe helyezzük a mezőgazdaságot, az új exportlehetőségeket, megvédve az Egyesült Királyság élelmiszer-szabványait és felszámolva a piacra jutás akadályait” – hangsúlyozta Spencer.

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­­o­k­­ ­­­v­­á­­­r­­n­­­a­­­k­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Dunhill67
2024. március 26. 17:19
na,már londonországban is?
lhotx
2024. március 26. 16:48
Töprengek: mit vetnék a felszántott Westminsterbe? Asszem, bukfencet SE
survivor
2024. március 26. 13:31
gilou-au-clavier Tudod faszi, ezek Brexittel együtt is hülyék, mint te.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!