Telibe kaptak az oroszok egy Bradleyt, ki nem találnák, mi lett a páncélossal

2024. március 04. 17:48

A BRAT reaktív kiegészítő-páncélzatának köszönhetően karcolásokkal átvészelte az ütközést.

2024. március 04. 17:48
null

A Portfolió szúrta, hogy a 47. ukrán dandár katonái közzétettek egy felvételt az X-en, amelyen az látszik, hogy egy M2A2 Bradley lövészpáncélosuk a kiegészítő-páncélzatának köszönhetően kisebb sérülésekkel megúszott egy nagy horderejű orosz rakétatámadást. A dandár tagjai állítják, hogy a megerősített páncélzatú amerikai adományt több orosz páncéltörő rakéta is eltalálta, azonban 

a BRAT reaktív kiegészítő-páncélzatának köszönhetően karcolásokkal átvészelte az ütközést. 

 

A katonák által már a tavaly nyári offenzívában is alkalmazott Bradleyt a beszámolók szerint legalább 4 vagy 5 páncéltörő rakéta is eltalálta, azonban a felvételen jól látszik, hogy megdöbbentően jó állapotban van a páncélos. 

A cikkben kiemelik, hogy az eszköz azért tudta átvészelni kisebb sérülésekkel a támadást, mert az meg van erősítve a BRAT reaktív kiegészítő-páncélzattal, ami már régóta bevett az M2A2 Bradley estében, 

használták az amerikai csapatok Irakban, Afganisztánban és Szíriában is.

Ez a páncélzat lehet az, amely megfelelő védelmet nyújthat a modern páncéltörő rakétákkal szemben, ugyanis összesen 96 darab elemet tartalmaz, amelyet főként az alváz elejére és oldalára, illetve a toronyra erősítenek fel.

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­­ö­s­­ ­l­­á­­­n­y­­o­k­­ ­­­v­­­á­­r­­­n­a­­k­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
2024. március 05. 08:04 Szerkesztve
Nah, a reaktív ármót jó a gyalásó ellen.
dermedt
2024. március 04. 22:16
Lehet, hogy egy Lancet volt ami eltalálta. Egyébként ezt a cikket is a Mandiner ügyeletes ukrán felszopója írta, aki rendszeresen úgy kezdi a nácik felszopását, hogy : "A Portfólió szúrta ki...." Talán ideje lenne kipattintani az illetőt a manditól, hagy villogtathassa inkább a képességeit a FOS médiában.
2024. március 04. 22:03 Szerkesztve
Hát nem tudom mivel lötték az oroszok ezt a tankot, ha egyáltalán igaz. Lehet, hogy sörétes puskával. 😃 Mert azért egy tisztességes lövedék, ha nem is üti át a páncélt, de azért a 100 tonnás kócerejt ugy megmozgatja , hogy nem biztos marad-e benne valaki aki utánna még fényképezgetni tud. Mit mondott minap a NATO volt fönöke: Nincs es soha nem lesz csodafegyver ( wunderwaffe) . Mindegyik csak addig csoda amig az ellenség ki nem találja hogyan lehet neutralizálni. Ez manapság gyakran csak napok kerdése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!