Nikki Haley hivatalosan is kiszállt az előválasztási versenyből

2024. március 06. 17:23

Most már csak Trumpon múlik, hogy összegyűjtse a Republikánus Párt tagjainak támogatását.

2024. március 06. 17:23

Nyitókép: Sean Rayford/Getty Images

***

Miután az úgynevezett szuperkedden is csúnyán vereséget szenvedett Donald Trump korábbi elnöktől Nikki Haley, a politikus hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi elnökjelölti kampányát. „Hálával tölt el az ország minden részéből érkező támogatás. De eljött az idő, hogy felfüggesszem a kampányomat.

Azt mondtam, azt akarom, hogy az amerikaiak hallassák a hangjukat. Ezt meg is tettem. Nem bántam meg”

– mondta szerdán Dél-Karolinában. Figyelmeztette az amerikaiakat az előttük álló problémák sokaságára, mondván, „a világ lángokban áll”. A volt dél-karolinai kormányzó hangsúlyozott néhányat azok közül a témák közül, amelyeket a kampányának a középpontjába helyezett: az államadósság fenyegetése az amerikai gazdaságra nézve, a kis kormányzat szükségessége, valamint Ukrajna, Tajvan és Izrael melletti kiállás fontossága.

Haley gratulált Donald Trumpnak is, aki – mint mondta – valószínűleg a Republikánus Párt elnökjelöltje lesz.

Most Donald Trumpon múlik, hogy elnyerje azok szavazatát a pártunkban és azon kívül, akik [eddig] nem támogatták őt. És remélem, hogy ezt meg is teszi”

– tette hozzá.

Haley a kampánya során mindössze két előválasztási versenyt nyert meg – egyet a fővárosi kerületben Washington D.C-ben, a másikat pedig Vermontban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­­o­­k­­ ­v­­á­­­r­­n­a­k­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
julius68-2
2024. március 06. 20:57
Januárban 1600 olyan adományozója volt Haley-nek, aki 2020-ban Joe Biden kampányát is pénzelte. Haley liberális támogatói mégis tovább pénzelték Haleyt, hogy elapasszák Trump és a párt forrásait. A republikánus Haley a saját pártját gyengítette, a demokrata elkötelezettségű, nyilván nem önzetlen adományozók pénzén. Hasonló politikusok itt is vannak, akik magyarország érdekei ellen küzdenek.
atti64
2024. március 06. 20:05
EL SE KELLETT VOLNA INDULNI!!!!!!!!!!!!!!!!
Nasi12
2024. március 06. 19:38
Példamutató viselkedés. Zelenszkijnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!