„Nagyszerű úriemberrel vacsoráztam Magyarországról” – éljenezték Orbánt Georgiában Donald Trump szavazói

2024. március 11. 17:00

Az exelnök azt is elárulta, miért hadonászik Vlagyimir Putyin folyamatosan az atomfegyverrel.

2024. március 11. 17:00

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

***

Kampánygyűlést tartott szombaton a csatatérállamnak számító Georgia államban, Rome kisvárosban Donald Trump, aki minden valószínűség szerint a republikánusok jelöltjeként hívhatja majd ki Joe Biden regnáló elnököt az őszi amerikai elnökválasztáson.

A gyűlésen tartott beszédében Trump leszögezte: „Putyin állandóan atomról beszél, tudják, miért? Azért, mert tudja, hogy egy idióta az elnökünk, és ezért megúszhatja.” Kitért arra is, hogy

Amerika számára nem külső hatalmak jelentik a legnagyobb fenyegetést, hanem „a belső fenyegetés, a radikális baloldali őrültek, akik itt vannak az országunkban”.

Velük nehéz mit kezdeni, ehhez képest „a külföldet elég egyszerűen tudod kezelni, ha okos vagy. Ha hülye vagy, akkor továbbra is lehúznak majd”.

A beszédben prominens szerep jutott Orbán Viktor miniszterelnöknek is, akivel Trump múlt pénteken találkozott a floridai Palm Beach településen fekvő, Mar-a-Lago névre hallgató birtokán. 

Nagyszerű úriemberrel vacsoráztam tegnap este Magyarországról, Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével, nagyon, nagyon kemény fickó” – számolt be Trump,

mire a tömeg hangosan éljenezni kezdett.

Ezt is ajánljuk a témában

A miniszterelnökkel kapcsolatban Trump elmondta, „néhányan nem szeretik, mert nagyon kemény”. Ugyanakkor tájékoztatta a közönséget arról is, hogy Orbán egyetért vele: az amerikai exelnök állítása szerint azt mondta neki péntek este, hogy „Amerikával az a probléma, hogy Trumpnak vissza kellene jönnie elnöknek, mert amikor Trump volt az elnök, nem voltak ilyen problémák, Izraelt nem támadták volna meg, Ukrajna és Oroszország sem harcolnának”.

Georgia államban holnap tartja az előválasztást mind a republikánus, mind a demokrata párt.

Trump az államban jelenleg 6,5 százalékkal veri Bident a RealClearPolitics közvélemény-kutatási átlaga szerint.

Országos szinten Trump előnye 1,8 százalék, a legfontosabb csatatérállamokban 4,2 százalék.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­l­­á­­­n­­y­o­k­ ­­v­­á­r­­n­a­­k­­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Lajoss
2024. március 12. 13:39
A csüngőhasú,mint úriember…😂😂😂😂😂😂😂😂
bodrigyuri
2024. március 11. 23:09
Cigányéknál fogsort kéne csináltatni.
pragmatika
2024. március 11. 20:13
Trumpnak akkora előnyre van szüksége, hogy a frissen elhalálozott szavazók se tudják ellensúlyozni a fölényét. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!