Elképesztő: az ENSZ támogatja a franciák abortuszpárti döntését

2024. március 05. 17:53

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa kedden fontos lépésnek nevezte, hogy Franciaország hétfőn elsőként a világon alkotmányába foglalta a önkéntes terhességmegszakításhoz való jog védelmét.

2024. március 05. 17:53
null

Volker Türk az X közösségi portálon a francia döntést üdvözölve azt írta, „fontos lépés hogy Franciaország az első olyan ország, amely az alkotmányában is rögzítette a terhességmegszakításhoz való hozzáférés jogát”; hozzátéve, hogy az anyai halálozás egyik fő oka a szakorvosi közreműködés nélkül végrehajtott abortusz. 

A főbiztos úgy folytatta, hogy „a biztonságos és törvényesen végrehajtott abortuszhoz való hozzáférés olyan emberi jog, amelyet védeni kell”. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szintén üdvözölte a francia parlament döntését. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója közleményében jó döntésnek nevezte, hogy „az abortuszhoz való jog biztosításával a kismamák jogait védik és az életüket menthetik meg”; hozzátéve, hogy „a kockázatmentes terhességmegszakítás az egészségügyi ellátás része”.

(MTI)

Nyitókép: Kiran RIDLEY / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 05:07
🍓 ️ ­­­I­g­­a­­z­­i n­­­i­­m­f­o­m­­á­­n­i­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
2024. március 06. 12:21 Szerkesztve
"ENSZ" egy elképesztő másik hír ugyanettől az elkövetőtől: https://hu.euronews.com/2024/03/05/a-magyarorszagi-valasztasokkal-kapcsolatban-adott-ki-figyelmeztetest-az-ensz-tisztviseloje Itt mindenki hülye?
KBA98
2024. március 05. 19:48
Már mindegy! Már nem az övék az országuk!
blackorion93
2024. március 05. 19:38
Nem tudom mit vagytok oda, Magyarországon is üzemszerűen zajlik az abortusz, ugyanolyan rutinból, mint bármelyik egynapos sebészeten zajló műtét. Esemény utáni tablettát egy telefon után lövi a felhőbe az orvos. Ha ennyire kibaszottul zavar, hogy vannak gyerek-magzat gyilkos sátánisták, akkor talán itthon kéne rendet tenni, nem más országokon hüledezni :D Szánalmas :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!