Elárasztották a migránsok az olasz szigetet (VIDEÓ)

2024. március 25. 13:49

Szombaton húsz, illegális bevándorlókat szállító hajó kötött ki Lampedusán.

2024. március 25. 13:49

Nyitókép: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP

Erősödik a migrációs nyomás Olaszországban. Sajtóinformációk szerint 24 óra leforgása alatt közel ezren érkeztek Lamapedusa szigetére. A Giorgia Meloni vezette kormány továbbra is a kontinens külső határainak védelmét szorgalmazza, és nem tartja megoldásnak a bevándorlók tagországok közötti elosztását – írja a Magyar Nemzet.

Jelentős migrációs hullám érte a hétvégén Olaszországot. Szombaton húsz, illegális bevándorlókat szállító hajó kötött ki Lampedusán,

amelyek 945 illegális bevándorlót tettek partra. A dél-olaszországi sziget befogadóközpontjában újra 1335-an voltak a hétvégén. A kedvező időjárás, a szélcsend, valamint a nyugodt tengeri viszonyok ösztönzik az indulásra készülő afrikai bevándorlókat.

Sajtóbeszámoló szerint tengeri szerencsétlenség történt Lampedusa partjainál.

Egy migránsokat szállító halászhajó felborult, a fedélzetén utazó 51 személyből ötvenet sikerült kimenteniük az olasz parti őrség munkatársainak. Egy 15 éves fiúnak nyoma veszett. A hajótörést szenvedők között tizenegy nő és két gyermek is volt.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 25. 21:32
ÉN GOLYOSZOROVAL VÁRNÁM ÖKET A PARTNÁL ÉS LESZARNÁM AZ UNIOT!!!!!!!!!!!!!
alexandrosz-2
2024. március 25. 17:27 Szerkesztve
A kibaszott képmutató talján ribanc rohadjon meg az áljobber hazug haverjaival együtt! Pusztuljanak!
Akitlosz
2024. március 25. 16:09
Isten hozta Lampedusán! 18+ https://www.youtube.com/watch?v=oAuxQb_-D9k
Akitlosz
2024. március 25. 16:00
"A Giorgia Meloni vezette kormány továbbra is a kontinens külső határainak védelmét szorgalmazza," Nem szorgalmazni kell. Hanem csak csinálni. Eddig még semmi nem tett ez ügyben a Giorgia Meloni vezette kormány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!