A Pentagon jelenti: szó sincs földönkívüliekről

2024. március 08. 21:08

Nincs bizonyíték arra, hogy az amerikai kormány találkozott volna idegen élettel.

2024. március 08. 21:08

Nyitókép: Getty images/Joe McBride

***

Az UFO-észlelések megugrását az 1950-es és 60-as években a fejlett amerikai kémrepülőgépek és űrtechnológia tesztjei okozták a Pentagon jelentése szerint – írta meg a BBC. A tisztviselők azt is mondták, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az amerikai kormány találkozott volna idegen élettel.

A kongresszusnak pénteken benyújtott jelentés szerint az UFO-észlelések többsége a Földről érkező közönséges objektum volt. A Pentagon tisztviselői azonban elfogadták, hogy kutatásuk nem fogja elfojtani az idegen látogatókkal kapcsolatos népszerű hiedelmeket.

„A televíziós műsorok, könyvek, filmek, valamint az internet és a közösségi média hatalmas mennyiségű, az UFÓ-kal kapcsolatos témákkal foglalkozó tartalma valószínűleg befolyásolta a témáról folytatott közbeszédet, és megerősítette ezeket a hiedelmeket a lakosság egyes csoportjaiban” 

– áll a jelentésben.

A jelentés része annak a széles körű nyilvános kísérletnek, amelyet az amerikai kormány tesz az UFO-k vizsgálatára. Az erőfeszítés keretében nyilvános találkozókat tartottak a Nasa tisztviselőivel és meghallgatásokat a Kongresszusban. 

A Pentagon által kiadott jelentés megjegyzi, hogy a közvéleményt a popkultúra befolyásolja. A kutatók szerint jól tartja magát az a narratíva, hogy a kormány űrhajókat és idegen maradványokat szerzett vissza, és összeesküdött, hogy titokban tartsa az idegenekkel kapcsolatos kutatási tevékenységét.

A Pentagon szóvivője elmondta, hogy a tisztviselők nyitottan álltak hozzá a jelentéshez, de egyszerűen nem találtak bizonyítékot a földönkívüli látogatókra.


 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 19:09
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­l­­­á­­n­­­y­­o­­k­­ ­­v­á­r­­n­­­a­k­­­ ­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
NorthernOutlaw
2024. március 10. 20:33
"A Pentagon jelenti: szó sincs földönkívüliekről" Tehát akkor nagyon is valószínű, hogy tudnak vmit :)
Málaga21
2024. március 09. 21:03
Hát, ha a pentagon mondja, akkor biztos igaz.
SzkeptiKUSS
2024. március 09. 19:04
Ufók pedig nincsenek, ha vannak sem, tehát biztos, hogy nincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!