A németek szerint a sikeres Orbán Viktor ünnepli az elszigeteltségét

2024. március 19. 10:30

Moritz Koch úgy véli, a magyar miniszterelnök az amerikai választásokig tartó időszakot álreformokkal akarja kihúzni, számításai pedig eddig beváltak.

2024. március 19. 10:30

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

***

A jelenlegi amerikai kormány és az Európai Unió vezetése élesen bírálják Orbán Viktort, ám őt kevéssé érdekli az elszigeteltség, sőt, ünnepli azt – áll a Handelsblatt nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikkben.

Moritz Koch felidézte, hogy a magyar miniszterelnök a rendkívüli EU-csúcson a tiltakozó gazdák mellett jelent meg, és közölte, támogatja őket. A szerző szerint ez populista üzenet: egyszerű polgárok az elitista bürokraták ellen.

Orbán a novemberi amerikai választásokig tartó időszakot próbálja áthidalni álreformokkal, amelyek a szükséges forrásokat meghozzák neki Brüsszelből. Úgy tűnik, a számításai működnek: az Európai Bizottság decemberben tízmilliárd euró folyósítását engedélyezte Magyarországnak

– emlékeztet a publicista, aki erősen kételkedik az EB által elfogadott igazságügyi reform eredményeiben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­­g­­­ö­s­­ ­l­á­­­n­­y­­­o­k­ ­­v­­á­r­­n­­a­­­k­ ­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Salitis
2024. március 20. 18:53
Hát persze, a populizmus. Több évtizede szitokszó, a náci után, kommunistával vetélkedve a 2.-3. főgonosz. Csak mióta full-eu kompatibilis, liberális, elitista egészen-hülye makron atomháborúba akarja rángatni a világot, kezdenek felértékelődni az ilyen populisták, mint Orbán vagy Trump.
Csubszi
2024. március 20. 09:59
Tökmindegy mit vartyognak, mindig Orbánnak van igaza! Bekaphatjátok!
Voloka
2024. március 19. 15:24
Disznók beszélgetnek az ólban, jó sokan vannak: Nézd már, nincs köztünk, elszigetelődik... ó hogy áll ott a kerítésen túl.... jól kizártuk magunk közül mi... Elégedetten röfögnek, gondolta a gazda.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!