A gyerekek arcába nyomta a veszélyes tartalmakat a TikTok, az olaszoknak elegük lett

2024. március 14. 19:57

Kőkeményen megbírságolták a kínai platformot, miután többek között önbántalmazásra hajlamosító tartalmakat reklámozott az algoritmusa.

2024. március 14. 19:57

Nyitókép: Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP

***

Tízmillió eurós büntetéssel sújtja az olasz versenyhatóság a TikTokot, mert megállapítása szerint az internetes közösségi platformot működtető kínai vállalat nem ellenőrizte megfelelő módon a platformon közzétett, kiskorú vagy sebezhető felhasználói számára potenciálisan ártalmas tartalmakat.

„A TikTok nem tett megfelelő lépéseket ezen tartalmak terjedésének megakadályozására, és a gyakorlatban nem alkalmazta a saját maga által bevezetett irányelveket, amelyekkel a felhasználókat kívánták biztosítani arról, hogy a platform biztonságos felület” – áll a versenyhatóság közleményében.

Az AGCM a káros tartalmak között említette azokat a videókat, amelyeken kiskorúak erősen megszorítják az arcukat, azon maradandó nyomot hagyva. A French scar nevű kihívás komoly népszerűségre tett szert a fiatalok körében. A múlt hónapban az olasz távközlési hatóság, az AGCOM a szóban forgó videók eltávolítására szólította fel a TikTokot.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­o­­k­­­ ­­­v­á­­­r­­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
auditorium
2024. március 14. 20:13
Igen, ez mostanában aktuális téma lett a mesterséges intelligenciával együtt. Volt eset öngyilkosság buzditásra kiskorúak esetében. A tragédia megtörtént, 12 éves volt a kislány . Kell ez nekünk ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!