Von der Leyen közölte, mikor nyitná meg pénzcsapokat Ukrajna felé

2024. február 06. 09:44

„Továbbra is biztosítani fogjuk a szükséges finanszírozást bátor partnerünk számára” – írta az Európai Bizottság elnöke.

2024. február 06. 09:44

Mint arra olvasóink emlékezhetnek: megszületett a megállapodás Ukrajna támogatásáról az EU-csúcson. Az ülésen „mind a 27 állam- és kormányfő megállapodott egy további 50 milliárd eurós támogatási csomagról Ukrajna számára az uniós költségvetésen belül” – jelentette be Charles Michel. Erről itt írtunk korábban.

„Ma reggel kaptunk egy ajánlatot, és végül kitárgyaltunk egy ellenőrző mechanizmust, amely garantálja a pénzek ésszerű felhasználást. És garanciát kaptunk arra, hogy Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába.

Hosszú tárgyalás után ezt az ajánlatot elfogadtuk”

– jelentette ki Orbán Viktor.

Kedden Ursula von der Leyen arról írt az X-en, hogy jelentős előrelépésnek tartja az 50 milliárd eurós ukrán hitelkeretet. „Továbbra is biztosítani fogjuk a szükséges finanszírozást bátor partnerünk és feltörekvő tagországunk számára” – írta az Európai Bizottság elnöke.

Célunk, hogy márciusban megkezdjük a kifizetéseket”

– írta.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 06. 17:06
Akkor lesz béke ha ennek a büdös kurvának bilincset tesznek a kezére és 100 év börtön kap!
lhotx
2024. február 06. 14:42
Gázcsapokat, mikor? Az egész unijó feszülten várja, mikor nyitod ki rájuk a gázt, mint igazi internáci csaplárosné.
remi
2024. február 06. 13:20
Ki fordította ezt? A gugli? Az "aspiring member" jelen esetben nem jelentheti azt, hogy tagország, tagságra aspiráló vagy tagjelölt lehetne a helyes fordítás. Ami remélhetőleg így is marad amíg egyáltalán van a zejukolhoz. Az 50 milliárd jajrót meg már rég szétosztották, négy évre előre most rögtön. A hoholok már újabb 20-at követelnek, 4 évre de tegnapelőttre.
lendvaiildiko
2024. február 06. 12:05
Fondorlejen SMS-t küldött Vologyimirnak: Drágám, megnyíltak a csapok, ne felejt el, Fondorlejen Urzula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!