Tehén ölt meg egy kiránduló nőt, ezt csinálták az elhunyt rokonai

2024. február 02. 10:26

Az áldozat családja 80 ezer eurót követelt.

2024. február 02. 10:26

Nem kell kártérítést fizetnie annak az osztrák gazdának, akinek a tehene 2017-ben megölt egy nőt – döntött csütörtökön az innsbrucki tartományi felsőbíróság (OLG).

Az áldozat családja 80 ezer eurót követelt a gazdálkodótól.

Ausztriában a legelőket és az alpesi szabadlegelőket nem kötelező elkeríteni, csak akkor, ha már történt ott állattámadás – áll a testület határozatában, melyben kiemelik, hogy a kérdéses esetben amúgy is rendelkezésre állt egy kerítéssel biztosított alternatív útvonal, amellyel elkerülhető lett volna a tragédia.

A 70 éves, kufsteini nő a kutyájával sétált, amikor az egyik alpesi szabadlegelőt keresztezve egy tehénre és annak fiatal borjára figyelt fel.

A nő szelfit akart készíteni, ezért megközelítette a távolról nyugodtnak tűnő jószágot, ám a tehén a fénykép elkészítésekor megvadult és megtámadta.

A nyugdíjas asszony ugyan megpróbált elmenekülni, de a tehén ledöntötte a lábáról és agyontaposta. A mostani ítélettel ellentétben 2014-ben egy hasonló, halálos tehéntámadás ügyében a gazdát és az áldozatot is felelősnek mondta ki a bíróság Tirolban. Ott egy német nő és kutyája vesztette életét. A bíróság a gazdát azért marasztalta el, mert tisztában volt azzal, hogy tehenei érzékenyek, és agresszíven reagálnak a kutyákra.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: LUDO CHARLES / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. február 12. 17:15
Egy mammut 4000 kg nál indul..... És az ősapunak atl-atlja volt meg kőhegyű dárdája..... Brrrrr....
survivor
2024. február 12. 17:12
Bármi ami több mint 40 kg, és van rajta hegyes rész ,fel tud gyorsulni, az életveszélyes lehet . (Gyilkos őz..) A tehénke 400 kg-nál kezdődik A röfi is ugye 2 mázsa..... A paci is úgy 400 kg.
egonsamu
2024. február 08. 14:06
Tehenek ha borjaik vannak nem emberekre támadnak, hanem a kutya lehetett a gond. Vannak kutyatulajdonosok, akik a kutyát felkapják és úgy akarják menteni a másik állat támadása elöl. Minden kutyával túrázónak ezt tudnia kell. Ennyi.
Dunhill67
2024. február 02. 20:04
baszki,nyugaton már a tehén is gyilkol? :-O....mondjuk,mifaszért akart szelfizni egy marhával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!