Sarló, szivárvány és a palesztinok

2024. február 14. 22:08

Nemcsak a kapitalizmus gyűlöletét örökölték meg a progresszívok a kommunistáktól, hanem az Izrael-ellenességet is.

2024. február 14. 22:08
Hajdú Tímea
Hajdú Tímea

A 21. századi progresszívok szeretik azt hinni, hogy szakítottak minden múltbeli előítélettel, ósdi nézettel, s minden felvonulással és Instagram-poszttal közelebb kerülnek az „elnyomó” nyugati rendszer lerombolásához, amelynek romjain majd létrejön az utópisztikus egyenlőség rendszere. De nem veszik észre, hogy bár modernnek hiszik magukat, az egyik legősibb gyűlöletet tették a magukévá.

Ma sokan beszélnek a marxizmus modern formáiról, de van egy olyan szovjet örökség, amely nem szokott sok figyelmet kapni: ez pedig az Izrael-ellenesség. Azok a nyugati fiatalok, akik Izraelt apartheidállamnak, a hadseregét népirtónak, sőt nácinak bélyegzik, valószínűleg nem is sejtik, hogy ugyanazokat a szólamokat mondogatják, amiket a szovjet propaganda előszeretettel használt Izraelre a hetvenes és nyolcvanas években, amikor a palesztin mozgalom nemzetközi bajnoka volt.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!