Retteghetnek Bidenék Trumptól, még a szavazólapra se engednék felírni a nevét

2024. február 08. 16:35

Donald Trump ügyvédeinek csütörtökön az amerikai Legfelsőbb Bíróság előtt kell harcolniuk.

2024. február 08. 16:35
Donald Trump holds a campaign rally

Az amerikai demokraták megakadályoznák, hogy elinduljon Donald Trump a 2024-es amerikai elnökválasztáson – írja a Reuters.

A hírügynökség arról írt, hogy Donald Trump ügyvédei csütörtökön az amerikai Legfelsőbb Bíróság előtt küzdenek meg azért, hogy

a 2021-es capitoliumi támadás miatt ne lehessen őt az USA elnökválasztási szavazólapjairól levenni.

Trump már korábban fellebbezést nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, miután egy coloradói bíróság úgy döntött, hogy ki kell őt zárni az idei elnökválasztásról, a 2020-as vesztes elnökválasztás eredményének „megváltoztatására irányuló kísérletei miatt”, ami a Capitolium elleni támadásban csúcsosodott ki.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Photo by Joseph Prezioso / AFP

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P_F_Juli
2024. február 08. 18:19
"Az amerikai demokraták megakadályoznák, hogy elinduljon Donald Trump a 2024-es amerikai elnökválasztáson – írja a Reuters." Na, ezek ám a demokrácia mérföldkövei! A szabadság hazájában eljutottak oda, hogy diktatórikus módszereket alkalmaznak a versenytárs ellen. Az USA-ban kétpártrendszer van. Azt, hogy a szavazólapról az egyiket lehagyják, az megegyezik az "átkosban" nálunk is alkalmazott módszerrel. Szabad választás volt, de csak egyből lehetett választni. Egyszerűen nem térek magamhoz. Hova jutottak ezek? Ilyen a "lehetőségek hazája", na libsikéink, irány a nyugat, vár bennetek az USA, mikor csomagoltok?
Reszelő Aladár
2024. február 08. 17:44
El tudnák magyarázni, hogy ha csak 1 név kerülne a szavazólapra, az a demokrácia csúcsa lenne. Hiszen ilyen nehéz időkben nagyon kell a magas felharalmazás egy egy elnöknek. Egy 97%-os többség és az összes elektror szavazata kezdetnek megteszi. Aki vitatja, az élből diktatúra, aki megismételé otthon azt lebombázzák. Amúgy bármi is lesz, Trumpot nem tartják majd legitim elnöknek és sokkal nagyobb disznóságokat követnek majd el.
Hekimeki
2024. február 08. 17:40
HELYES❗❗❗ 👍👍👍👍👍
elfújta az ellenszél
2024. február 08. 17:37
Ugyanabból a forgatókönyvből dolgoznak, mint Rákosi annak idején. Az esélyes politikai ellenfeleket annak idején megvádolták, megfélemlítették, mint ahogy most Trump ellen XXX különféle pert indítotanak. Aki nem értett belőle azt megzsarolták, letartóztatták, deportálták, disszidálásra kényszerítették. Még olyan galamblelkűeket is bebörtönöztek mint Kéthly Anna. A minden szempontból feddhetetlen Nagy Ferenc miniszterelnököt nem engedték hazajönni Svájcból, és miután tudomására hozták hogy a hazaúton Bécs után "baleset" fogja érni, továbbá az otthon maradt családja sem lesz biztonságban, a svájci-osztrák határátkelőn a szolgálati autója sárvédőjén aláírta az "önkéntes" lemondását. Trumpot is emigrációba akarták kényszeríteni, vagy legalább hallgatásba, de ez nem jött be, most nála is más eszközöket vesznek elő. Az ismert refrénnel szólva: ezek ugyanazok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!