Megbénul a közlekedés Magyarország és Németország között

2024. február 06. 16:05

Szerdára a Lufthansa az összes budapesti járatát törölte.

2024. február 06. 16:05
null

Járatokat töröl szerdán a Lufthansa légitársaság a földi személyzetének szerdai munkabeszüntetése miatt, a repülőtereken ezért nem lesz lehetőség a jegyek átfoglalására – figyelmeztetett a kedden kiadott közleményében a német légitársaság. A törlések Budapestet is érinti. „A sztrájk miatt az átfoglalási pultok sajnos nem lesznek feltöltve” – írja a légitársaság a honlapján.  A jegyek átfoglalására a lufthansa.com oldalon, a mobil alkalmazáson és a szolgáltató központban lesz lehetőség. Emellett a belföldi németországi járatokra szóló jegyeket vasúti utazásra szóló voucherekre is át lehet váltani ingyenesen.

A Verdi szakszervezet a folyamatban lévő bértárgyalásokkal kapcsolatban munkabeszüntetésre szólította fel a Lufthansa Csoport mintegy 25 ezer alkalmazottat számláló földi személyzetét. A Lufthansa Csoport a Deutsche Lufthansa légitársaságot, a Lufthansa Technik karbantartó céget és a Lufthansa Cargo légi fuvarozó társaságot foglalja magában

A figyelmeztető sztrájk helyi idő szerint szerdán reggel 4:00 órakor veszi kezdetét és csütörtök reggel 7:10-kor ér véget. A sztrájk Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőtereit érinti. 

A Lufthansa becslése szerint a munkabeszüntetés miatt szerdai járatainak 80-90 százalékát törölheti, ami mintegy 100 ezer utast érinthet.

Munkabeszüntetések miatt számos fennakadás volt az utóbbi időkben a német repterek forgalmában. A Verdi szakszervezet a múlt héten csütörtökön például a nagyobb repterek biztonsági személyzetét vitte sztrájkba. A Lufthansa leányvállalata, az Eurowings nem számít járattörlésekre az anyavállalatnál szerdára tervezett sztrájk miatt. Várakozásai szerint a menetrendjét teljes egészében teljesíteni tudja majd. Nem zárja ki ugyanakkor elszigetelt esetek előfordulásának a lehetőségét sem, elsősorban szolgáltatási területeken. 

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér honlapján olvasható menetrendi tájékoztatás szerint törölték a szerdán Frankfurtba és Münchenbe tartó, valamint az onnan érkező járatokat.

(MTI)

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menő manó
2024. február 06. 21:02
2015. évtől tudható volt, hogy ez bekövetkezik, de a kormány nem függetlenedett a német ipartól egy jottányit se. Orbán hatalmának is vége.
Tapeino
2024. február 06. 19:52
A Nagy Német Kalifátus éppen összeomlik! Hoppá! Ezt láttátok jönni??? LOL!!
bsztcs
2024. február 06. 19:44
Hal isten maradjanak otthon ezek a Daniel Feindok. Nem hiänyoznak ide.
Gullwing
2024. február 06. 17:53
Szaros német ballibcsiknek ezt is sikerült tönkre tenni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!