Lövöldözés tört ki a franciaországi Montpellier bírósága előtt, ketten meghaltak

2024. február 20. 19:12

Nem terrorizmus történt, hanem egy válófélben lévő pár közt szabadultak el az indulatok.

2024. február 20. 19:12

Egy nő és egy férfi lövöldözésben életét vesztette kedden a dél-franciaországi Montpellier bírósága előtt – közölte a helyi prefektúra, kizárva a terrorista indítékot. A rendőrség feltételezése szerint a férfi előbb lelőtte a volt párját, majd öngyilkos lett.

A rendőrséget kora délután riasztották, „miután lövések dördültek el a montpellier-i bíróság előtt” – írta a prefektúra az X közösségi oldalon. „A halálos áldozatok végleges száma kettő. Az eseménynek vége, a terület biztosított” – tette hozzá a hatóság.

„Nem terrorizmussal van dolgunk”, hanem egy olyan üggyel, amelyben egy válófélben lévő férfiről és nőről van szó 

– idézett egy rendőrségi forrást az AFP hírügynökség. A pár meghallgatásra érkezett a bíróságra a válásuk kapcsán, mindketten hatvan év körüliek voltak a forrás szerint.

„Elborzaszt a nőgyilkosság, amely ma délután történt a montpellier-i bíróság előtt. Minden gondolatom az áldozaté és családjáé. Teljes támogatásomról biztosítom a bíróság dolgozóit” – írta az X közösségi oldalon Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter.

Ebben az évben ez volt a 33. párkapcsolaton belüli erőszak következtében történt nőgyilkosság Franciaországban, ahol tavaly egész évben 103 hasonló eset történt.

MTI

Nyitókép:  Pascal GUYOT / AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. február 21. 08:03
Persze elítélem a gyilkosságot, ez természetes. De mennyi nő teszi tönkre a társa és a gyerekei életét az egoizmusával? A családomból és ismerőseimből tudnék mesélni. Lehetne egy könyvet is írni ezekből. Pl.: -haverom, 3 gyerekkel. A nő megunta, lelépett a jógatanárárval (vagy a sámánjával, nem tiszta teljesen). A gyerekeket az apja ellen hergeli, most hogy nagyobbak, most kezdenek szóba állni újra az apjukkal -apám előző házasságából lelépett a felesége a mérnök elvtárssal. Apám élete teljesne összetört, az előző házasságából származó lánya meg öngyilkos lett. Mostanában hallottam olyan pletykákat, hogy a mérnök elvtárs talán abuzálta a lányt (féltestvérem) Sokan tudnának még mesélni. A férfiak is gonoszak tudnak lenni, de a nők is. És ők adják be a több válókeresetet.
Akitlosz
2024. február 20. 19:34
Férfiról és nőről. Csak mert hiányzik az ú a férfiú végéről, attól még a toldalékolása nem változik meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!