Lezártak egy autópályát Ausztriában az erős havazás miatt

2024. február 23. 19:11

A teljes Brenner autópálya le van zárva Innsbruck felől Bolzano irányába.

2024. február 23. 19:11

A heves havazás fennakadásokat és forgalmi dugókat okoz Tirol útjain – írta meg az autószektor.hu az osztrák közszolgálati televízió nyomán. 

Az ASFINAG ( Osztrák Autópályafenntartó) péntek délutáni tájékoztatása szerint néhány kamion elakadt a Brenner autópályán (A13), emiatt azt teljesen le kellett zárni Innsbrucktól délre. 

A teljes Brenner autópálya le van zárva Innsbruck felől Bolzano irányában. 

Az ASFINAG több mint 20 mentesítő járművel és vontatócsapattal teljesít szolgálatot – magyarázta Alexander Holzedl szóvivő. Hozzátette:

„Minden rendelkezésünkre álló erőforrást felhasználunk az elakadt teherautók eltávolítására. Igyekszünk a lehető leggyorsabban rendezni a helyzetet. De tény, hogy hatalmas havazásról beszélünk, és időbe telhet, amíg szakcégünkkel együtt eltávolítjuk a járműveket az autópályáról.”

Különösen problémás, hogy a kamionok nem csak a jobb sávban ragadtak le, hanem a második és harmadik sávban is – mondta Holzedl.

Nyitókép: MARKUS ANGERER / APA / AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NokiNokedli
2024. február 23. 20:39
Jó hír! Lehet menni síelni.
luxusbatar
2024. február 23. 19:53
Hát, a Brenneren nem először látnak ilyet. És nem is utoljára.
Janika50
2024. február 23. 19:43
Minden felesleges észosztás nélkül, ezek a modernek mondott , tűsarkú vontatók alkalmatlanok télen hegyes vidéken való közlekedésre. A régi Scania 140-s super, a dupla difis Rába, Merci, Büssing, DAF, F 88-89 Volvo, a Tahir macskái, azok igen. Igaz, néha még ezekre is kellett a kosárlánc, de lementek Teheránba. Pedig akadt még Sakaltutan gecidli, Kizil g. és a többiek. Bagdad, Kuwait felé is akadtak. Ulukisla, Toros, Nurdag, ... És Ankaráig is. Európában a Brenner mindig hirhedt volt, de megbirkóztunk vele. Meg a Jugó hegyekkel is. Pedig nem volt autópálya, viszont bennünk valószinü több szerénység, kevesebb kivagyiság. Tiszteltük az időjárást és a hegyet, magunknak kellett megoldani a felmerült problémákat.
akkor ki
2024. február 23. 19:39
Ismerem azt a pályát, gyönyörű tájakon fut. Kitartást az ott ragadtaknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!