Kuleba: Oroszország több katonával fizetett Avgyijivka romjaiért, mint a Szovjetunió 10 évnyi afganisztáni háborúért

2024. február 24. 08:04

Az ukrán külügyminiszter szerint Ukrajna békét akar, de nem fogja hagyni, hogy Oroszország büntetlenül gyilkolja állampolgárait.

2024. február 24. 08:04

Dmitro Kuleba külügyminiszter kijelentette, hogy Avgyijivka utcáit szó szerint az orosz megszállók holttestei borítják, annak ellenére, hogy Moszkva győzelmi beszédeket tart a város elfoglalásáról – számolt be a Liga.net. A miniszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén megjegyezte, hogy az Orosz Föderáció hatalmas veszteségeket szenvedett Avgyijivka ostroma során.

Oroszország több katonával fizetett Avgyijivka romjaiért, mint a Szovjetunió 10 évnyi afganisztáni háborúért” 

– mondta Kuleba. A diplomata elmondta azt is, hogy Ukrajna békét akar, de nem fogja hagyni, hogy Oroszország büntetlenül gyilkolja állampolgárait. „És soha nem fogadunk el semmilyen ajánlatot, hogy a béke ürügyén feladjuk vagy átengedjük földjeinket és szabadságunkat. Ukrajnának több légvédelemre és lőszerre van szüksége az orosz hadsereg megállításához, különben a világnak sokkal nagyobb árat kell fizetnie a jövőben” – foglalta össze a külügyminiszter.

 Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. február 27. 15:02
Na és hány élettel fizetett a te főnököd Kulababa?
orygabor
2024. február 27. 13:23
Gyilkolni csak oroszokat lehet!
khomeini
2024. február 27. 01:39
két napja Kulabá szerint még a geci amcsik miatt esett el Avgyijivka, mostanra meg már csak romokat foglaltak el a muszkák.
lajajakab11
2024. február 24. 19:24
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!