Kék Amerika és Piros Amerika

2024. február 06. 07:55

Miért szavazzanak az amerikaiak Bidenre, ha idegenként, sőt ellenségként kezeli őket saját országukban?

2024. február 06. 07:55
Rod Dreher
Rod Dreher
Magyar Nemzet

„Az amerikai elnökválasztás valószínűleg azon múlik majd, hogy az amerikai választók hogyan felelnek a kérdésre: »Egyébként ez kinek az országa?« Bár a mainstream amerikai média alig számolt be róla, de a texasi–mexikói határon napról napra romló helyzet nemcsak migrációs válsággá, hanem alkotmányos válsággá is fajul.

Íme, miért: Joe Biden 2021-es hivatalba lépése óta a határőrség ügynökei hatmillió, az Egyesült Államok határát átlépő illegális bevándorlót vettek őrizetbe. Csak tavaly decemberben az ügynökök valamivel több mint háromszázezer illegálist fogtak el – ez egy hónapos rekord. Ez olyan, mintha Győrből és Szegedről minden férfi, nő és gyerek egy hónap alatt Amerikába költözne – így talán érzékeli az olvasó a válság mértékét.

Miután Greg Abbott texasi kormányzó éveken át hiába könyörgött Washingtonnak, hogy tegyen valamit az államát sújtó probléma ellen, a republikánus politikus megparancsolta a texasi Nemzeti Gárda tagjainak – akik egyébként az ő fennhatósága alá tartoznak –, hogy szereljenek fel határkerítést a Rio Grande egyes részeire. Mégpedig azzal a céllal, hogy visszatartsák a az illegális bevándorlókat az átkeléstől. Washington azonban arra utasította a határőrség ügynökeit, hogy távolítsák el a kerítést, majd Texas szövetségi pert indított az Egyesült Államok kormánya ellen, mondván: ha Washington nem fogja megvédeni Texast az invázió ellen, akkor Texas majd megvédi önmagát. A legfelsőbb bíróság azonban úgy döntött, hogy a bevándorlási kérdések a szövetségi kormány hatáskörébe tartoznak.

És általában ez lenne egy ilyen ügy vége. A legfelsőbb bíróság dönt, az ügy lezárva. De nem Texasban. Abbott kormányzó ugyanis visszafizette a kölcsönt, és nyilatkozatot adott ki, miszerint Texas továbbra is azt fogja tenni, amit a szövetség nem: megvédi önmagát. A kerítés tehát visszakerült, és Amerika-szerte huszonöt republikánus kormányzó nyilvánosan támogatta texasi kollégáját. Mondanunk sem kell, hogy Donald Trump, a Republikánus Párt elnökjelöltje támogatja Abbottot. Ez egy súlyosan destabilizáló helyzet. (...)

Nem újdonság, hogy az Egyesült Államok politikailag és kulturálisan olyan mértékben polarizált, amilyen nem volt a polgárháború óta. (...)

Gondoljunk csak bele: miért kellene a konzervatív amerikai szavazóknak egy olyan rendszer jelöltjét támogatniuk, amely az Amerikába illegálisan érkező külföldiek érdekeit az amerikai társaik elé helyezi? Miért szavazzanak olyan jelöltre, aki egy olyan politikai, gazdasági és kulturális rend mellett áll ki, amely idegenként, sőt ellenségként kezeli őket saját országukban? Az ijesztőbb probléma azonban a következő: akárki nyer novemberben, lehetetlennek tűnik feltartóztatni azt a kulturális dinamikát, amely szétzilálja Amerikát.

A sokszínűség csak akkor lehet erősség, ha először az egységen alapul. Egy olyan egységen, amelyben az amerikaiak korábban osztoztak, de már nem így van, miután az uralkodó osztályok és intézményeik azt gondolták, hogy a hétköznapi amerikaiak gondjai és értékei legfeljebb egy megoldandó problémának tekinthetők. Az amerikaiak ugyanabban az országban élnek, de különböző világokban.”

Nyitókép: HERIKA MARTINEZ / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. február 07. 18:28
A rend és a rendhez, munkához kapcsolódó jólét lehetne összetartó eszme a legtöbb USA polgár számára. A káoszt gerjesztő haszonlesők azonban mást gondolnak erről. „…az amerikai zsidóság kérdéséről szóló könyv nem akar utolsó szó lenni. Csak azt a nyomasztó hatást akarja ecsetelni, amit ma ők az országra gyakorolnak. Az amerikai nép előtt egyszer csak világos lesz, hogy a baj oka nem természetes degenerációs folyamat, hanem hogy az kiszámított, tervszerű bomlasztó munka…” Henry Ford: "Életem és működésem" 1922 (100 évvel ezelőtt !!!!)
svejk recidivus
2024. február 06. 14:07
A republikánusok ellenőrzik az Usa területének több mint 90%át. A demokraták a nagyvárosokat. A megoldás tehát nagyon egyszerű:az összes migránst a nagyvárosokba kell szállítani. Ők majd ott megoldják a problémát.
polárüveg
2024. február 06. 09:09
Az USA egy keverék állam. Európai különböző nemzetek különböző kultúrájú emberei a kiirtott őslakosság földjére költöztek be. Először a gyökeresen más kultúrájú afrikai embereket hozattak rabszolgamunkára. Utána ázsiaiakat a nagy építkezéseikhez. A múlt században pedig latin-amerikaiakat, mexikóiakat. Egy ilyen mixelt katyvasz nem tud és nem képes egységként, nemzetként működni, ha nem adnak erős összetartó eszmét közéjük. Van ilyen? Nincs. A woke, az LMBTQstb, a cancelculture és társaik nem ilyen összetartó eszme. A kiválasztottság és a globális rendőr szerep sem az ma már. A rend és a rendhez, munkához kapcsolódó jólét lehetne összetartó eszme a legtöbb USA polgár számára. A káoszt gerjesztő haszonlesők azonban mást gondolnak erről. Isten óvja az USA népét és valamennyi népet!
2024. február 06. 08:43 Szerkesztve
Minden tiszteletem Rod Dreheré és az amerikai amerikaiaké, azonban az a helyzet, hogy a végső dilemmát nehéz lesz megoldania a jenkiknek. Az USA-án trónoló parazita FED-es hadiipari komplexum a Hét nővérrel, a Big Techel, a Big Pharmával... nagy falat és a polip érrendszere összekapcsolódott az országéval. Ha elpusztítjátok, kivérzik az ország, ha nem pusztítjátok el, kiszívja az utolsó csepp véreteket és megfojtja a társadalmatokat. Egyetlen útnak az tűnik, ha a FED-et bevonjátok a szövetségi állam vagy az államok közvetlen hatáskörébe. Ahogy az oroszok magánvagyonát elhappolják, nos, azt ti is megtehetitek a Parazitátok vagyonával... Hivatkozási alap van. Az adósságot pedig vastagon lenullázátok, nem lesz szükség a futószalagon előállított háborúkra, vissza tudjátok állítani a termelő kapitalizmust a hitelkamatos kamatú pénznyomdászatról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!