„Igen, ügynök vagyok. A béke ügynöke” – mondta a kémkedéssel gyanúsított EP-képviselő

2024. február 06. 22:34

Tatjana Ždanoka elnézést kért, amiért „nem sikeres ügynök”.

2024. február 06. 22:34

Kedden az orosz befolyás gyanújáról vitázott az Európai Parlament – írta meg a Telex. Az ülésen Tatjana Ždanoka is felszólalt, aki az Insider orosz oknyomozó portál január végén megjelent, kiszivárgott emailekre hivatkozó cikke szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál legalább két különböző tartótisztnek jelentett 2004 és 2017 között.

Ezt is ajánljuk a témában

„Azt mondják, Tatjana Ždanoka egy ügynök. Igen, egy ügynök vagyok. A béke ügynöke, egy fasizmus nélküli Európa ügynöke, a kisebbségi jogok ügynöke, egy Lisszabontól az Urálig egyesült Európa ügynöke” – kezdte felszólalását Ždanoka.

A képviselő elnézést kért érte, amiért nem sikeres ügynök, 

mert az EU 2004-ben még stratégiai partnerként tekintett Oroszországra és megköszönték neki, amikor uniós-orosz fórumot szervezett. Tíz évvel később megváltozott a hivatalos álláspont, de „ragaszkodtunk hozzá”, hogy nem lehet az Ukrajna körüli „konfliktust” megoldani, ha az EU Oroszország ellen működik – utalt a Krím 2014-es megszállására és nemzetközileg el nem ismert elcsatolására.

Két évtizeddel később a világ elveszíti az esélyt a békére, pedig oroszul a világ és a béke szó megegyezik – mondta, mielőtt letelt volna a felszólalási ideje.

Nyitókép: képernyőfotó

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. február 07. 21:17
Box Hill Te is tudod ?? Okos vagy ! A kronstadti lázadásnál ők .entették meg a bolsikat.. Lett szuronyok- nem oroszok..
survivor
2024. február 07. 21:15
MIR
Box Hill
2024. február 07. 10:59
A lettek a bolsevizmus testőrségét adták.
Perczel Éva
2024. február 07. 08:46
73 éves?!! Mi lett a lettekkel? Nem volt idősebb? Az ilyen csitrik hajlamosak kémkedni, ügynököset játszani, merő kalandvágyból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!