Hátborzongató kopogást hallottak: azt hitték, hogy még életben vannak a Titan tengeralattjáró utasai

2024. február 28. 22:28

Bár a tengeralattjáró keresését végző szakemberek sejtették a szörnyű igazságot, az óceán mélyéről érkező hangok életben tartották a reményt. A kopogásról készült felvétel egy dokumentumfilm részeként került nyilvánosságra.

2024. február 28. 22:28
Titanic tourist submersible disappear on an expedition to explore the famed shipwreck

Tavaly nyáron az egész világ figyelemmel követte a Titan tengeralattjáró utáni keresést. Az OceanGate nevű cég víz alatti járműje éppen utasokkal a fedélzetén ereszkedett le a Titanic roncsaihoz, mikor elvesztette a kapcsolatot anyahajójával. A kutatás második napján a jelentések szerint 30 perces időközönként kopogó hangok hallatszottak a mélyben – számolt be a New York Post. 

A Channel 5 hamarosan megjelenő dokumentumfilmjében először hozták nyilvánosságra a felvételt, amely úgy hangzik, mintha egy ember kopogtatna. 

A hang felébresztette a reményt, hogy valaki életben van, és megpróbál üzenetet küldeni.

Később azonban megállapították, hogy a zaj nem jöhetett az utasoktól, mivel ők két órával az indulás után meghaltak, mikor összeroppant a szerkezet.

A dokumentumfilm bemutatja, miként reagáltak a mentést végzők, mikor meghallották a hangot. Mint megjegyezték:

a hang ritmikus volt, emberi.

Miután nyilvánosságra hozta az amerikai média a „kopogás” hírét, sokan abban reménykedtek, hogy a Titan tengeralattjáró fedélzetén tartózkodó öt utas valamelyike próbál jelezni a keresőcsapatnak, hogy hol vannak. A tisztviselők azonban már ekkor felvetették, hogy a hangokat az óceán vagy a környéken tartózkodó más hajók is okozhatták.

Néhány nappal később az Odysseus 6K, a kutatócsoport vezető búvárhajója elérte az óceán fenekét, és a Titanic hajóroncsának orrától mintegy 500 méterre megtalálta a Titan roncsait. 

A különös hangot itt hallgathatja meg.

Nyitókép: Ocean Gate / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-74
2024. április 19. 21:18
🍓 ️ F­­­o­­­r­­r­­­ó­ l­­­á­­­n­­yok sz­­­ex­­et ak­­ar­­­n­­­ak, ba­­sz­­­d m­eg ők­et 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
lhotx
2024. február 29. 02:42
Hé, Leon! Hallottad az előbb azt az iromba nagy implóziót? Jó, de a kopogást most hallod!!
Akitlosz
2024. február 28. 22:33
És a hozzáértők képtelenek megállapítani, hogy ez milyen hang? Egyértelmű, hogy mesterséges hang.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!