Hamis diplomataautóval próbált óriási összegben cigarettát átcsempészni egy ukrán férfi (VIDEÓ)

2024. február 23. 17:33

A kartondobozokban 141 500 doboz zárjegy nélküli, több mint negyedmilliárd forint értékű ukrán cigarettát találtak.

2024. február 23. 17:33
null

Hamis diplomatajelzésű mikrobusszal próbált meg cigarettát átcsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Az autó átvizsgálásakor az ukrán sofőr és útitársa, egy magát jogosan diplomata útlevéllel igazoló nő a pénzügyőröknek azt mondta, hogy 

nem szállítanak bejelentésköteles árut, a raktérajtó viszont diplomáciai mentességet igazoló, egyébként nem hivatalos ukrán bélyegzővel ellátott papírcímkével volt leragasztva 

– írták.

A pénzügyőrök közlésére, hogy tételesen átvizsgálják a buszt, a sofőr és utasa nem mutatott együttműködést, bezárkóztak a gépkocsiba és mindketten telefonálni kezdtek. A pillanatot kihasználva a félig lehúzott ablakon keresztül az egyik pénzügyőrnek sikerült kinyitni az ajtót, így nem sokkal később az elkövető már megbilincselt kézzel nézte, amint átkutatják a járművet – olvasható a NAV közleményében.

A mikrobusz rakterében fekete fóliába csomagolt kartondobozokban 141 500 doboz zárjegy nélküli, több mint negyedmilliárd forint értékű ukrán cigarettát találtak.

A sofőrt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, letartóztatásáról a napokban dönt a bíróság. Az ukrán állampolgárságú nő diplomáciai mentessége miatt szabadon távozhatott a helyszínről – írta közleményében az adóhatóság.

Az olvasók közül biztosan sokaknak rémlik egy hasonló, magyar vonatkozású eset 2020 decemberéből. Ekkor történt az, hogy Legény Zsolt – aki két cikluson át, 2006 és 2014 között az MSZP országgyűlési képviselője volt – lebukott, amiért diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon.

A mostani esetről az adóhatóság felvételt is készített:

(MTI)

Nyitókép: Neil Hall

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2024. február 23. 22:01
Jövőre egy Micra csomagtartó pótkerékhelye is elég lesz ennyi profithoz. Kedves Brüsszel! A bevándorlók körében nem elég népszerű a SÖR, mint ALKOHOL TARTALMÚ ITAL?!
llnnhegyi
2024. február 23. 18:51
Menekült csempészet!! TILOS büntetni őket. Cigit pedig kazánba,Ukrajna területén!! Ott fűtsön !
B_kanya
2024. február 23. 18:38
Na, akkor ennyit arról, hogy a mariska nem fog átjönni nulandisztánból.
akkor ki
2024. február 23. 18:29
Aztakurva, ilyen CD jelű merci nagy vas villogott le az M3 on kb 1 hónapja. Geczi láda az is csempész lehetett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!