Ez gyorsan sikerült: tisztázták Greta Thunberget a vádak alól

2024. február 03. 11:15

Ejtették az eljárást.

2024. február 03. 11:15
null

Még tavaly októberben Londonban őrizetbe vette a rendőrség Greta Thunberget, miután a város központjában az olaj- és gázipari vállalatok elleni tüntetésen szólalt fel. Thunberget közrend elleni bűncselekménnyel vádolták.

Ezt is ajánljuk a témában

A westminsteri bíróság pénteken hozott ítéletében John Lawson kerületi bíró szerint a tüntetőkre kiszabott feltételek „annyira nem egyértelműek, hogy az törvénytelen”, ami azt jelenti, hogy „aki nem tartotta be, az valójában nem követett el bűncselekményt”. Így tehát Thunberg ellen is ejtették a vádakat – írja a Politico.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Malte Ossowski / SVEN SIMON / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. február 04. 13:50
A pár évvel ezelőtt még kiskorú Grétára szükségük volt a Zöldeknek. Vitték is akkor egy hires Milliárdos jóvoltából mindenhova Dávostól Rómáig, de még az Atlanti óceánon is átkelt kishajóval. A Zöldek Németo-ban növekedtek, bekerültek a koalicióba és most ők diktálják az európai és főleg a német gazdaság tönkretételét, főleg két Nagyhatalommal szemben. Gréta ugyan próbálkozott pro Palesztina tüntetésekkel is, de szemethúnytak emiatt. A britek pedig kiagyaltak egy zseniális itéletet és felmentették a már nagykorú lányt. Valami ilyesmivel kellene hazaengedni házi őrizetre az ol.antifát is. A mai La Repubblica ezt irja: " Salis 2O évi börtönt kaphat. Ez Budapest üzenete az antifasisztáknak." Hétfőn , feb.5-én Brüsszelben is erről tárgyalnak majd. Forrás: Giuliano Foschini La repubblica online 4/2/2024
palicsi-2
2024. február 04. 12:24
"kerületi bíró szerint a tüntetőkre kiszabott feltételek annyira nem egyértelműek, hogy az törvénytelen" Eddig azt hittem, hogy a bírók jogalkalmazók. A parlamentnek meg, a jogalkotók. Most megtudtam, hogy ha a bírónak nem tetszik a törvény, akkor jogalkotóként felülírja azt! Lehet, hogy ezt a bírót is LÁBHOZ KUTYA! rendelte az ottani USA nagykövet, mint Pressman az itteni bólogató Jánosokat?
2024. február 03. 20:15 Szerkesztve
Az északi instant "szuperzöld" kobold. Bárhol bevethető, bármilyen szarból kimosható, mert Gyurka és Sanyika majd rendezi a cehet utána.
Box Hill
2024. február 03. 20:05
Bejött a Ius Proferendum: ha egy szöveg nem egyértelmű, vita esetén az ellen kell dönteni, aki megfogalmazta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!