Elképesztő: balesetek százait okozta a kerékpársáv (VIDEÓ)

2024. február 23. 09:30

A városvezetésnek végül cselekednie kellett a balesetek megelőzése érdekében.

2024. február 23. 09:30

A Bristolhoz közeli Keynshamben 2022 márciusában kialakítottak egy új biciklisávot az egyik forgalmasabb út mellett, viszont homokszem került a gépezetbe, mert a kerékpársáv és a gyalogosjárda közötti 50 mm magas padka teljesen beleolvad környezetébe, ezért több százan botlottak meg benne – írja a Vezess.

A lap arról is beszámolt, hogy 2022 márciusában és áprilisában összesen 25 alkalommal botlottak meg vagy estek el a gyalogosok az érintett helyszínen. Az ezt követő 17 hónapos időszakban átlagosan havi 3 eset történt. A következő 14 hónapban 41 botlással/eséssel kapcsolatos baleset történt,

ami havonta átlagosan 2,9 esetet jelentett.

Ezt követően a település már 2023-ban országos hírnévre tett szert, amikor az esetek elkezdtek kellemetlenül elszaporodni. A város vezetése végül döntött az ügyben és arra az elhatározásra jutott, hogy végre megoldják a problémát és átfestik a padkát, hogy észrevehetőbb legyen.

A tanács úgy határozott, hogy a kerékpársáv szélén lévő egyszínű, világosszürke sávot szaggatott, fehér festéssel jelölik meg,

hogy egyértelműbbé váljon, hol a járdaszegély. Emellett a kerékpársáv és az úttest közötti járda mellé dupla sárga vonalat festenek.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: RICCARDO MILANI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mreinstand-2
2024. február 23. 15:00 Szerkesztve
Ritka szánalmas kísérlet karácsony mocskolására. Illetve a biciklisek be való rúgás, akikről tudni lehet, hogy libsik.
masikhozzaszolo
2024. február 23. 13:31
Közlekedésmérnökként: Minden tárgy, kiszögellés, padka, ágyásszegély, virágláda, anyámkínja kirakása a mozgó jármű útjába azt jelzi, a jármű ne legyen jármű, ne mozogjon. Ha megnézünk egy multi parkolót, az egyiknél négyszög elfordítva, jó magas, spojler törő szegéllyel, máshol meg alacsony, lapított, áthajtható, szinte jelzésszerű választókővel, kis kiemelkedéssel. Lásd Bauhaus. Ez olyan, mint a nő, amelyik le akar feküdni a férfival, de azért nemet mond. Akarom, vagy nem akarom. Nyilván a Bauhaus vásárlót szeretne kiszolgálni, eladni. Sőt, van ahol rábízzák az autósra, festések nélkül. És aki nem bunkó, meg tud állni normálisan. Egy Zsáka-Furta faluban olyan messze vannak egymástól a főúton a házak, akár 2x4 sávos út is lehetne. De fű van, és padka nélkül, ha menekülnöd, kitérned kell a kombájn elől, ki tudsz térni.
survivor
2024. február 23. 13:30
Ha megnézitek a XI. ker. Móricz Zsigmond körtér gyalogos-busz-kerékpáros útvonalvezetését..... Káosz.
survivor
2024. február 23. 13:28
Ugandai Bubu Autó még soha nem ütött el. Szabálytalan kerékpáros többször veszélyeztette az életem . az Űűűűűbermenschek ! a Törvények Felett Állók ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!