Bloomberg: Több amerikai szenátor megvonná a vízummentességet a magyaroktól Ukrajna miatt

2024. február 05. 08:51

Ben Cardin amerikai szenátor szankciókat vetne be, mert nem tetszik neki Magyarország álláspontja.

2024. február 05. 08:51

A Bloomberg arról ír, hogy Ben Cardin amerikai szenátor, a Szenátus külügyi bizottságának demokrata párti elnöke a legkevésbé megbízható NATO-szövetségesnek nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, és kritikával illette a kormányfőt, amiért Magyarország még mindig nem hagyta jóvá Svédország NATO-csatlakozását. 

A nevében demokrata szenátor nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy

 a Fehér Háznak „korrupció elleni szankciók bevezetését kell mérlegelnie Magyarországgal szemben, valamint fontolóra kell venni az ország vízummentességének eltörlését”.

Álláspontját a szintén demokrata Jeanne Shaheen és a republikánus Thom Tillis szenátor is támogatta, írják.  Hangsúlyozták: 

„fogytán a Magyarországgal szembeni türelem.” 

Orbán Viktor Donald Trump volt elnök „lelkes támogatója”, írja a lap,  és többször is kritikusan nyilatkozott Joe Biden elnökről. Szerinte az Egyesült Államok nyomást gyakorol az EU-ra, amelynek vezetése egyes döntésekkel már nem európai, hanem amerikai érdekeket tart szem előtt.

Nyitókép: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda 

 

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2024. február 05. 21:02
andorra-77 2024. február 05. 10:24 "...ha megvonják tőlünk az EU-s támogatást...akkor kevesebb jut haderő fejlesztésre." Igen, jó észrevétel. Ezeket a tényeket a NATO szövetség tudomására kell(ene) hozni. Elvégre egy nagyon is lényeges faktor.... Hoppá... Evvel persze van legalább pár eléggé lényeges probléma! 1./ Egyrészt a szövetséget Washingtonból irányítják, és már ott is néhány DemonCrap libernyák és néhány idióta RINO 'never Trump' aktivista polititikus szankciókat SZERETNE bevezetni Magyarország ellen, és 2. / A NATO szervezet vezetője általában egy idióta globalista (itt amolyan neomarxista internacionalistára célzok - néha meg egy tökéletlen, fogalmatlan fószer, mint pl. a mostani csinovnyik...! De talán nem is kell sokat filózni, hiszen már az EU Európa Tanács nevű szervének fontos országai is mellettünk állnak az országnak JÁRÓ pénz tekintetében...
Palatin
2024. február 05. 20:57
Los Angelesben egy "menö" gyalogos bevásárló "sugáruton", - tele üzletekkel -, sétálván, egy elöttem ácsorgó feketére lettem, figyelmes, hátul szakadt nadrágban, alsógatya nélkül. De ez valószínüleg ott csak nekem tünt fel. Egy pálda, hogy mivel is találkozhatsz az USA-ban.
Palatin
2024. február 05. 20:46
Bejártam az USA-t, egyszer érdemes megtenni, hogy ne legyen késöbb olyan érzésed, hogy valamit kihagytál. Én meglehetösen csalódtam. Látnivalók vannak, nem az a probléma, hanem az emberek. Az az érzésem volt, ha valamit valakitöl kérdezteml, hogy a válaszért illene borravalót adnom, valahogy olyan volt a légkör. Az utcán is. Volt konkrét esetem, de nem részletezem. Kinában Oroszországban is jártam. Vlagyivosztok európaibb város ma, mint Párizs.,nagyon szép város. Kinában 20 éve voltam egy hosszabb ideig, óriási élmény volt. Amiket akkor Kináról olvastam, az elriasztó volt. Ott is csalódtam, de kellemesen. Nagyon intelligens tündéri emberek. Persze ott se laknék, se Japánban, mert a kultúra, a szokások azért nem passzolnának nekem. Óriási marhaságokat írnak a keleti országokról Európában. A legjobb, ha semmit sem hiszel el, amit a nyugati média közöl.
2024. február 05. 20:30 Szerkesztve
Mikor fogják az amcsik Budapestet bombázni? Majd figyeljétek Karácsonyt, hogy fog akkor vigyorogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!