Beadványroham a magyarok jogaiért

2024. február 28. 23:45

Abszurd a szlovákiai kisebbségi nyelvhasználati helyzet, de még abszurdabb, hogy azokat a lehetőségeket sem használják ki a magyarok, amiket lehetne. Ha mégis megpróbálták, valahogy sosem volt magyar nyelvű űrlap vagy anyakönyv – amíg nem jött a Pro Civis Polgári Társulás.

2024. február 28. 23:45
null
Veczán Zoltán
Veczán Zoltán

Negyven négyzetméteren néhány íróasztal, gigantikus papírkötegek, két teljes állású és két félállású alkalmazott meg egy „hobbista” – ez a magyar nyelvhasználatért küzdő szervezet, amely a Pozsonytól egy ugrásnyira zöldellő Csallóközcsütörtök polgármesteri hivatalának alsó szintjén működik. A „hobbista”, vagyis fizetetlen alkalmazott nem más, mint maga a polgármester, Őry Péter, a jogszabályok és statisztikák alapos ismerője, a Felvidék anyanyelvhasználatban megkerülhetetlen figurája.

A Pro Civis Polgári Társulás február 9-én rohamot intézett az újonnan kinevezett kisebbségügyi kormánybiztos, Horony Ákos hivatalába: 69 beadványban hívta fel a kisebbségi nyelvhasználati törvényt sértő esetekre.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!