Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Az ukránok elárulták, miért vannak ekkora előnyben az oroszok

2024. február 28. 15:52

A jelentések szerint Ukrajna heteken belül katasztrofális lőszer- és légvédelmi hiányt szenvedhet.

2024. február 28. 15:52

Oroszország 2024-ben 2,7 millió tüzérségi lövedék gyártását tervezi – idézte a Kyiv Independent Vagyim Szkibitszkij vezérőrnagyot, az ukrán védelmi hírszerzés helyettes vezetőjét. Oroszország jelentős előnnyel rendelkezik az ukrán frontvonalakon lévő lőszerek számát illetően: 

naponta mintegy háromszor több lövedéket lő ki, mint az ukrán erők

 – derült ki a Rusztem Umerov védelmi miniszter által készített dokumentumból. 

A cikkben arra is felhívták a figyelmet, hogy Kijev azért is szembesül „kritikus lőszerhiánnyal”, mivel az Egyesült Államoktól remélt több mint 60 milliárd dolláros finanszírozás elakadt a kongresszusban, emiatt pedig a védelmi segélyszállítmányok elapadtak. A jelentések szerint Ukrajna heteken belül katasztrofális lőszer- és légvédelmi hiányt szenvedhet – húzták alá.

Ezt is ajánljuk a témában

Oroszország további lőszereket vásárol

Az ukrán hírszerzés szerint ahhoz, hogy Oroszország kapacitás bővítését megakadályozza 

a nyugati országoknak nagyon szigorú szankciókat kell kivetniük az orosz gazdaságra, 

amivel meg tudják akadályozni ezeknek a rendszereknek a kiépítését. Az észt hírszerzés eközben úgy értesült, Moszkva a volt szovjet tartalékokat is felújítaná, amivel további 3-4 millió lövedékes készletre tehet szert.

Oroszország raktárainak feltöltése ráadásul itt nem áll meg: Észak-Koreától és Irántól további lőszereket vásárolnak – írta a Kyiv Independent.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: SERGEI SUPINSKY / AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 25. 00:09
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­d­ ­­­a­ ­s­­­z­­e­x­i­­ ­p­­u­n­­­c­­­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Gordon.
2024. február 29. 16:57
Észak-Korea, Irán, Putyinisztán. Reagan ezt annak idején a "Gonosz Birodalmának" nevezte. Akkor túlzásnak és nüanszok nélkülinek tartottam ezt. Most ez ismét aktuális. Nem érződik túlzásnak!
remi
2024. február 28. 18:37
"az oroszok mégsem indítanak nagy légi támadásokat mint pl Január végén vagy Február elején" Változott a taktika, január-februárban városi területeken fekvő hadiipari objektumokat támadtak és ezeket mindenképpen látták sokan, a mostani légitámadások viszont elsősorban a hohol légierő objektumait támadják, ezek általában lakott területektől messzebb fekszenek, könnyebb elhazudni a találatokat. Ezenkívül a ruszki légierő jelentős része most azzal van elfoglalva, hogy a napi 100-as nagyságrendű FAB-ot a frontvonalakra illetve közvetlen mögé dobja, vagyis lényegében légitámogatást nyújt a földi csapatoknak és közben a hohol légierő objektumait is támadják.
Jospehe998
2024. február 28. 17:51
Érdekes hogy az ukrán légvédelem jelenleg nagyon sebezhető az oroszok mégsem indítanak nagy légi támadásokat mint pl Január végén vagy Február elején…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!