Az Európai Tanács elnöke bevallotta, mivel viccelődött Orbán Viktorral

2024. február 02. 10:44

A tüntető gazdákról és a labdarúgásról beszélgetett Orbán Viktor, Charles Michel és Olaf Scholz, mielőtt csatlakozott hozzájuk az ukrán segélycsomag ügyében Giorgia Meloni, Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen.

2024. február 02. 10:44
ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles

Orbán Viktor csütörtök reggel Brüsszelben többek között arról beszélgetett Olaf Scholz német kancellárral és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, hogy nehéz éjszakája volt, mert a tüntető gazdák egész éjjel dudálva tiltakoztak az uniós rendeletek ellen. Ez természetesen nem a magyar kormányfő ellen szólt, hiszen ő találkozott a gazdákkal, akiknek elmondta álláspontját: az európai gazdák érdekeit kell képviselni az ukránokkal szemben.

Charles Michel azzal viccelődött Orbán Viktorral, hogy szándékosan szervezte oda a tüntetőket.

Később a labdarúgásról is beszélgettek, majd csatlakozott hozzájuk Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság első embere –a felek másfél óra alatt állapodtak meg a részletekben a Bloomberg információi szerint.

A lap úgy tudja, Meloni és Orbán háromszor is tárgyalt ezt megelőzően a héten, míg a legkeményebb álláspontot Németország képviselte, mert hallani sem akart Magyarország vétójogra vonatkozó kérelméről az ukrán segélycsomagot illetően.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jhonny-2
2024. február 02. 15:08
Akinek még nem lenne világos: Az európai és tengerentúli elit már komplett üzleti tervvel rendelkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan húzzák bele az európai embereket egy világháborús szituációba. Biztos vagyok benne, Ulrich von der Liar (nem elírás) elnökasszony már alaposan bevásárolta magát a fegyveripari, vegyipari, építőipari...stb cégekbe. Már csak az sms-re vár... És mindehhez miért kell a közös finanszírozást erőltetni? Számos haszna lehet számukra, kapásból 3-at is fel tudnék sorolni... Valószínűleg az elképzelésük meghaladja a fantázia határait becstelensegben és aljasságban. Takarítsuk ki a szemetet a saját és az unió parlamentjéből. Kedves Miniszterelnök Úr, takarítása el ezt a komcsi szemét bagázst, Ön mögött állunk!
WSmith
2024. február 02. 14:48
Lehet, hogy viccelődve mondta Charles Michel, hogy szándékosan szervezte oda a gazdatüntetőket, hogy a magyar miniszterelnök ne aludhasson, de inkább ténylegesen így volt, hiszen minden tüntetés engedélyezésénél odafigyelnek ilyen részletkérdésekre. Nagyon jól el tudom képzelni, hogy az 1954-es berni vb-döntő előtt is volt ilyen taktikai 'spontán helyi utcabál' Puskásék szállásánál. Az ilyesmiket nem szabad egyszerűen csak elviselni, lehet olyasmit is tenni, hogy az ember átszökik egy előrelátóan megszervezett nyugalmasabb helyre, és reggel visszamegy a neki kijelölt problémásabb helyre, hadd higgyék azt, hogy álmatlan volt az éjszakája, és könnyű dolguk lesz vele :)
billysparks
2024. február 02. 12:02
Átirat telefonbeszélgetésről. ( CIA, Langley) -Helló Joe! -Hello Ursula! Hogy van a prosztatád? -Megvan, kicsit nehezen pisilek, de azt bárhol, bármikor. -Vigyázz magadra Joe, öltözz fel rendesen. -Rendben Ursula. Mik a hírek odaát? -Hát, tudod Joe, nagyon furcsa beszélgetés zajlott le a Michel, Olaf és a Viktor között.Valami fura kódot használtak. Emlegették a Bayern Münchent, Dortmundot, de igazán az volt az érdekes, amikor Freiburgot emlegették. Valami védekezésről, vagy védőről volt szó, valami Szalai vag sallai, nem értettem igazán. Ez valami elhárító lehet, talán Putyin akar atommal támadni. -Köszönöm Ursula drága, intézkedem, szerintem átküldök két atomto Moszkvára, hogy elvegye Vlagyimir kedvét ettől a Freiburgtól vagy Bayerntől vagy mitől. Azért kiaadom az embereimnek, nézzenek utána miről van szó.
Mátyás01
2024. február 02. 11:56
Érti valaki, hogy miért kell közösen támogatni Ukrajnát és miért nem hoznak létre egy alapot, amibe minden tagország annyit tesz bele amennyit csak akar? Persze értem, mert az az alap üres maradna, így meg kötelezően mindenki fizet. Esetleg erről nem kellett volna népszavazást tartani az Unióban? Persze, azt sem lehetett, még a végén kiderült volna, hogy nem támogatják az emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!