A svájciak szerint a svéd miniszterelnök diplomáciai vereséget szenvedett Orbán Viktortól

2024. február 23. 09:31

A Tages-Anzeiger cikke azt állítja, hogy a magyar miniszterelnök pókerjátszmája kifizetődött, hiszen Ulf Kristersson végül meghajolt a magyar akarat előtt.

2024. február 23. 09:31
KRISTERSSON, Ulf; ORBÁN Viktor

A pókerjátszma kifizetődött Orbán Viktor számára: Ulf Kristersson svéd miniszterelnök pénteken Magyarországra látogat, ami diplomáciai vereséget jelent, hiszen nemrég azt nyilatkozta, kizárólag akkor utazik Budapestre, ha a magyar Országgyűlés ratifikálta a NATO-csatlakozásukat – írja a Tages-Anzeiger.

A svájci lap azt állítja, hogy Orbán Viktor végig Törökország farvizén hajózott a svédek ügyében, sohasem mondta el pontosan, miért nem volt hajlandó a magyar parlament megszavazni a csatlakozást. Ez persze nem igaz.

A magyar kormány tagjai számtalan alkalommal közölték, mi a probléma a svédek hozzáállásával, arról nem is beszélve, hogy még Magyarországot lejárató videót is készítettek a skandinávok.

Orbán Viktor reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, egy folyamat végén kiépült a bizalom Ulf Kristerssonnal, az összes függőben lévő ügyet pénteken lezárják, így a katonai együttműködés terén is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 24. 08:09 Szerkesztve
Ja. Büntetésből kaptak parmilliárdot a magyar adófizetőktől és nato tagok is lettek a vétotlan köpcös gecinek és zsideszes bandájanak hála. Holnaptól szabadon fikázódhatnak cserébe, mint a finnek.
fatman
2024. február 23. 16:05
helyes, remélem, ez a svéd köcsög ügyesen szopott, különben esetleg hétfőn még meggondoljuk magunkat...
ZagerEvans2525
2024. február 23. 14:51
Az ősi viking népdal szerint varég, magyar 2 jóbarát. A nyitóképhez: a varég mini.elnök nem törpe, csak a 170 centi magas csuti gyerek? De hol van mind2 a 159 centis pufajkás vodkakazántól.
Janika50
2024. február 23. 13:25
Tipikus nyugati mentalittás. Valakit mindig győztesnek akarnak kikiáltani. Fel sem merül bennük az, hogy más nem gondolkodik ilyen primitiven. Nem képessek felfogni, vége a nyugati hegemóniának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!