A Kreml cáfolja, hogy megállapodás született volna Navalnij kicseréléséről

2024. február 27. 06:15

Nyugati sajtóhírek szerint, Navalnij halála előtt már a végső szakaszában jártak a fogolycserévvel kapcsolatos tárgyalások.

2024. február 27. 06:15
March in memory of Boris Nemtsov in Moscow

Sajtóhírek szerint a Németoroszágban fogva tartott hírszerzőtiszt, Vadim Kraszikov neve többször felmerült az elmúlt hetekben az Oroszország és a nyugati országok közötti esetleges fogolycserékkel kapcsolatban. Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető munkatársai hétfőn azt mondták, hogy röviddel a halála előtt tárgyalások folytak arról, hogy kicseréljék őt a Németországban bebörtönzött Kraszikovra. A Kreml most cáfolta, hogy lett volna szó ilyen tárgyalásokról – írta meg a Világgazdaság.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov kijelentette, hogy 

nem tud arról, hogy megállapodás született volna Navalnij orosz ellenzéki politikus fogolycseréjéről.

 Navalnij volt munkatársai és több nyugati sajtóforrás ezzel szemben állítja, hogy tárgyalások folytak arról, hogy Navalnijt Kraszikovval cseréljék ki. 

Kraszikovot Berlinben egy egykori csecsen lázadó meggyilkolásáért ítéltek el. Sajtóhírek szerint a tárgyalások Kraszikov kicseréléséről Navalnijra és még két amerikai állampolgárra, Evan Gershkovichra és Paul Whelanra vonatkoztak.

Navalnij külföldön élő munkatársai szerint a tárgyalások már a végső szakaszban voltak, mikor bekövetkezett a hirtelen haláleset.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. február 27. 08:58
Egyszer már kiadták a bűnözőt...
2024. február 27. 06:59 Szerkesztve
1. ha ki akarták volna cserélni az oroszok, akkor különösen nem állt érdekükben, hogy navalnij meghaljon. 2. ha meg nem akarták volna kicserélni, akkor minek kezdtek volna tárgyalásokat? vagyis: ha igaz a hír, akkor putyin nem "ölte meg" navalnijt. ha meg nem igaz, akkor az egész a nyugati propaganda terméke. esetleg: navalnij semmiképpen nem akart nyugatra távozni, és inkább meghalt.
muszlim1970
2024. február 27. 06:57
Most se késő!!!
Tasi János
2024. február 27. 06:55
Ez azt jelentette volna, hogy a nyugat elismeri, Navalníj egy idegen ügynök. Különben miért kérné egy orosz kiadatását Oroszországból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!