Zelenszkij helyettese Orbán Viktornak üzent

2024. január 23. 11:36

Olha Sztefanisina szerint az jelentené a megoldást a magyar vétóra, ha a kormányfő ellátogatna Ukrajnába és megnézné, milyen állapotban van.

2024. január 23. 11:36
null

Az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós uniós segéllyel szembeni magyar vétó leküzdésének legjobb módja az lenne, ha Orbán Viktor ellátogatna az országba, és saját szemével látná, milyen állapotban van – jelentette ki a Le Pointnak adott interjújában Olha Sztefanisina, az ukránok európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettese.

A meghívás mellett azt is hozzátette, hogy mindent megtesznek a magyar álláspont megváltoztatásáért, mert az európai finanszírozás létfontosságú Ukrajna költségvetése és túlélése szempontjából.

Korábban az ukrán külügyminiszter is azt nyilatkozta, hogy nincs B-tervük.

Sztefanisina egyébként nem volt mindig ilyen udvarias a magyar kormánnyal, azt is mondta már, hogy attól még, mert a magyarok kiabálnak a leghangosabban, nem jelenti azt, hogy az ukrajnai magyar kisebbségnek különösebb problémái lennének.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Sergei Supinsky

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigfater73
2024. január 29. 07:40
Zselé kegyúr magához rendeli fél világ vezetőit! Vezekelni, vizitálni kell nála! Megengedi ölelgessék, csókolgassák! Az hozott ajándékokat pedig nagyvonalúan hajítja az általa szított tűzbe!
eljolesz
2024. január 23. 18:19
"Az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós uniós segéllyel szembeni magyar vétó leküzdésének legjobb módja az lenne, ha Orbán Viktor ellátogatna az országba, és saját szemével látná, milyen állapotban van – jelentette ki a Le Pointnak adott interjújában Olha Sztefanisina, az ukránok európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettese. A meghívás mellett azt is hozzátette," kiemelve: "A meghívás mellett azt is hozzátette" Olga (lóf@szt olha) adott egy interjút egy francia lapnak. Mitől lenne ez meghívás? Azt nem így szokás intézni. Inkább egy összehangolt nyomásgyakorlás részének látszik, hiszen 5 nap múlva külügyminiszteri tali lesz a tárgyalásokról.
Paróczai László
2024. január 23. 18:09
Ne menjenek sehova, ha akarnak valamit, jöjjenek el ! Tiporják a Magyarságot, így is már nagyon sokat tettünk az ukránokért, túl sokat! Ezek mindenkit le mészárolnak, Vigyázat!!! Nekik mindent lehet? Lopnak, csalnak, hazudnak!
KBA98
2024. január 23. 17:52
Elmehettek a bús p...ba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!