Zelenszkij az ukránok által lelőtt repülőről: Az oroszok szórakoznak az ukrán hadifoglyok életével

2024. január 25. 07:18

Nagy magyarázkodásba kezdett szerda késő esti beszédében az ukrán elnök.

2024. január 25. 07:18

A Mandiner szerdán megírta, hogy lezuhant egy orosz Il-76-os katonai szállítórepülőgép, a fedélzetén 65 ukrán hadifogollyal, valamint hatfőnyi személyzettel és 3 fogolykísérővel az oroszországi Belgorod régióban. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadifoglyokat fogolycserére szállították.

A gép minden utasa odaveszett a tragédiában.

Russians With Attitude X-oldal is megosztotta a hadifoglyok állítólagos listáját. Egyes sajtóorgánumok szerint a gépen magyarok is voltak, de külpolitikai újságírónk a listát áttekintve ezt megcáfolta.

Végül az ukrán hírszerzés elismerte a gép lelövését. Ugyanakkor Moszkvát tették felelőssé a történtekért, azt állítva, hogy az oroszok nem osztották meg velük előre a foglyokat szállító gép útvonalát.

Szerda késő esti beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal vádolta Moszkvát, hogy az „ukrán foglyok életével játszik” – írja a BBC. Az ukrán elnök úgy fogalmazott, hogy „nyilvánvaló, hogy az oroszok játszanak az ukrán foglyok életével, hozzátartozóik érzéseivel és társadalmunk érzelmeivel”

Ez pedig arra utal, hogy Oroszország szándékosan olyan lépéseket tesz, amelyek célja, hogy veszélybe sodorja a hadifoglyok életét és biztonságát”

 – mondta Volodimir Zelenszkij.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: HALIL SAGIRKAYA / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fofo
2024. január 29. 12:30
Az ukránok orosz légtérben le egy orosz gépet, és az oroszokat hibáztatják, amiért nem közölték velük, kik vannak a gépen. Hogy orosz légtérben kiket szállítanak a repülőjükön, ahhoz senkinek semmi köze. Az ukránok nem először öltek meg ukrán katonákat, mert megadták magukat. Ez egy szemét nép, semmi jót nem várhatunk tőlük. Európa még nagyon meg fogja bánni, hogy támogatták, felfegyverezték ezt a maffia államot.
Korrupt Kornél
2024. január 25. 18:03
te tömeggyilkos már orvos sem tud rajtad segíteni! Csaka nép haragja! Az meg késik!
lajajakab11
2024. január 25. 17:48
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Csigorin
2024. január 25. 16:01
te vagy egy mocskos szemet aljas cinikus barom aki gunyt uz a hozzatartozoik erzelmeibol te fereg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!