„Több mint ötven napig nem láttam a napfényt” – Hamász-túsz vallott a fogvatartásuk körülményeiről

2024. január 01. 19:26

Mia Schem arról is beszélt, hogy alig tisztálkodhattak vagy mozoghattak.

2024. január 01. 19:26

A Visegrád24 osztotta meg a Keshet News videóját, melyben a Hamász egykori túsza, Mia Schem többek között arról is beszélt, hogy miként próbálták a terroristák pszichésen is megtörni. A fiatal nő, – aki szemlátomást még nem heverte ki az átélteket – a riporternek elmondta, hogy 54 napon keresztül nem látott napfényt. Emellett nem mozoghatott, és „egy álom volt szinte, hogy zuhanyozni tudjon”.

Mia Schem kérdésre válaszolva azt felelte, hogy alig egy órát ha aludt naponta. 

Nem lehet úgy aludni, hogy egy Hamasz-terrorista ott ül veled szemben, és folyamatosan bámul”

– jegyezte meg.

Majd arra is kitért, hogy volt arra is példa, hogy fogvatartói azt mondták neki, hogy másnap visszatérhet az otthonába. Ehhez képest mikor várta, hogy mondjanak neki ezzel kapcsolatban bármit is a vélt szabadulás napján, a terroristák „önelégült arccal annyit vágtak csak oda, hogy esetleg két, három vagy négy év múlva. Azt hitték, ez vicces!” – hangzott el az interjúban.

A vonatkozó interjúrészletet alább tekinthetik meg:

Mint ismert, az október 7-i támadáskor a Hamász 1400 izraelit ölt meg, sok túszt sebesülten és sok idős embert betegen hurcolt el. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Bedrogozta a Hamász az izraeli túszokat

A terrorszervezet ezzel akarta elérni, hogy úgy tűnjön: a túszok vidámak az 50 napos fogság után. Egyre több minden derül ki arról, hogy miket éltek át az izraeli túszok a Hamász fogságában.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. január 04. 12:18
Ez jó! Az itt kommentelő seggfejek nagyobbik része, azzal van elfoglalva hogy néz ki, nem azzal ami történt vele. Gratulálok. Már megértem miért nézik le és röhögik ki a magyart külföldön. Ostoba, bunkó, gerinctelen, rosszindulatú szemétládák vagytok csak mert a lány zsidó származású. Undorító!
Szvv
2024. január 03. 11:25
Undorító ami itt megy. A gyomrom fordul fel tőletek.💩
survivor
2024. január 02. 19:09
Tök mindegy az igazság. Izrael VÉGIGJÁTSZA ezt. Nincs választása...
survivor
2024. január 02. 19:06
Nem derül ki soha az igazság. Vagy nem hiszik el.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!