Öngyilkosságot megelőző acélhálót húztak a Golden Gate híd alá

2024. január 05. 07:17

A régóta várt öngyilkosság-megelőzési akadálytól várják a halálozási statisztikák csökkenését.

2024. január 05. 07:17
null

Évtizedeken át tartó lobbit igényelt, mire végre felkerült az ikonikus, 1,7 mérföld hosszú hídhoz készített, rozsdamentes acélból készült védőháló. A beruházás elkészültét szerdán jelentették be a város tisztivelői – írta meg a The Guardian

Cosulich-Schwartz tisztviselő elmondta, hogy a hálót a híd 95%-án már telepítették. Ahol az építési és tervezési korlátok miatt problémák merültek fel, ott függőleges kerítés került elhelyezésre a háló helyett vagy mellett.

Az akadály elkészülése majdnem egy évtizeddel követte a projekt első jóváhagyását. A munkálatok 2018-ban indultak, de számos építési késedelem és ellenállás nehezítette meg azokat, ugyanis voltak akik nem akarták megváltoztatni a híres épületet, vagy túl költségesnek gondolták a telepítést.

Öngyilkosság-megelőzési háló a Golden Gate híd alatt San Franciscóban, 6. december 2023-án. Forrás: Eric Risberg/AP

Azok, akik a biztonságosabb megoldásokért küzdöttek, azt állítják, hogy a háló már régóta szükséges volt, ugyanis szerintük a Golden Gate hídat évtizedek óta ismert az egyik legveszélyesebb és „legikonikusabb” öngyilkossági helyszínként tartják számon.

A hálók telepítése 2014-ben 76 millió dollárért kapott jóváhagyást, de végül 224 millió dollárrba került. Paolo Cosulich-Schwartz, a Golden Gate Bridge autópálya és közlekedési kerület közkapcsolati igazgatója, örömmel jelentette be: 

A hálózat már most is működik, életeket ment, és elrettenti az embereket attól, hogy azért jöjjenek a hídhoz, hogy kárt tegyenek magukban.

***

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, önnek vagy ismerősének segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 06 80 116 123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Tayfun Coskun/Anadolu via Getty Images

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. január 07. 11:13
Na és vele mi lesz, aki leugrik a hálóra? Hol a kijárat? Mi akadályozza meg abban, hogy a hálóról leugorjon? Hol a hálóról leugrás ellen védő háló? A rozsdamentes acélt is megeszi rozsda, csak marketing duma a rozsdamentes acél, olyan acél nem létezik, ami soha nem rozsdásodik meg.
templar62
2024. január 05. 13:24
A hajózást is zavarják .
zrx8
2024. január 05. 10:42
"hidat" rövid i. Szívesen. Azért kíváncsi lennék, a mandi ilyen kvalitású publicistái vajon még az ujjukat is szopják ?
robertdenyiro
2024. január 05. 10:36
Antidemokratikus intézkedés. Sárba tiporják az öngyilkosok jogait. A jogvédők nem tüncikéznek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!