Manfred Weber: Amerika nélkül kell háborúra készülnie Európának

2024. január 25. 09:49

A bukott német politikus szerint Trump és Putyin lesznek 2024 meghatározó szereplői.

2024. január 25. 09:49
null

Manfred Weber arra szólítja fel az európaiakat, hogy készüljenek fel a háborúra az Egyesült Államok támogatása nélkül, és építsenek ki saját nukleáris védőernyőt, írja a Politico. Az Európai Néppárt (EPP) vezetője úgy jellemezte Trumpot és Vlagyimir Putyin orosz elnököt, mint „azt a két embert, akik meghatározzák a 2024-es évet”.

A kijelentés Trump New Hampshire-i győzelme után hangzott el, amely egyre közelebb hozta a NATO-szkeptikus volt elnök jelöltségét a novemberi választáson.

Ezt is ajánljuk a témában

Akarjuk a NATO-t, de elég erősnek kell lennünk ahhoz is, hogy meg tudjuk védeni magunkat nélküle vagy Trump idején” – mondta Weber a brüsszeli lapnak adott telefonos interjúban, éppen Kijevből Nyugatra vonatozva. „Függetlenül attól, hogy kit választanak meg Amerikában, Európának képesnek kell lennie arra, hogy külpolitikailag önállóan megállja a helyét, és képesnek kell lennie arra, hogy önállóan megvédje magát” – nyilatkozta a német politikus.

Európának elrettentő erőt kell kiépítenie, képesnek kell lennünk elrettenteni és megvédeni magunkat” – tette hozzá. „Mindannyian tudjuk, hogy ha a helyzet úgy hozza, a nukleáris képesség az igazán döntő” – fejtegette Weber.

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. február 06. 11:29
Ez hülye. Az amerikai zsidók marionettként rángatják.
survivor
2024. január 31. 22:47
P. miert akarna vilagháborút ?
survivor
2024. január 31. 22:44
Felbomlik a NATO ?? HURRÁ !
Zuárd73
2024. január 28. 11:30
Csak a szokásos komcsi, libsi életérzés.... Harcba, halálba küldeni mindenkit, aki nem ért egyet a lidérces ideológiájukkal. Ezek sose halnak ki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!