Ma a lengyeleknek, holnap nekünk!

2024. január 12. 08:55

Lengyelországban eljött a vörös terror időszaka.

2024. január 12. 08:55
Both Hunor
Both Hunor
Pesti Srácok

„Lengyelországban úgy tűnik, hogy eljött a vörös terror időszaka, amikor a Tusk által megalakított többpárti cselédkormány komoly politikai tisztogatásokba kezdett. Bár korántsem nevezhető túl kövérnek az a többség, amivel kormányt alakíthattak, mégis vették a bátorságot arra, hogy már volt minisztereket vitessenek el a rendőrséggel és erőszakosan átvegyék a köztelevíziót. Ne legyenek kétségeink: ha a baloldal győzött volna a választáson, ugyanez várt volna Magyarországra is. (...)

A legyőzött jobboldali kormánypárt, a PiS két volt miniszterét, illetve miniszterhelyettesét, Maciej Wasik-ot és Mariusz Kaminski-t őrizetbe vették egy közel húsz évvel ezelőtti ügy miatt. Hát itt tart a lengyel jogállamiság. És milyen meglepő, hogy azok az Európai Uniós tisztviselők, mint például Vera Jourová, az Európai Bizottság politikai értékek és az átláthatóság koordinációjáért felelős alelnöke, vagy Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos, vagy épp Gwendoline Delbos-Corfield az Európai Parlament képviselője, akik éveken át szivatták – velünk együtt – minden egyes passzusért a lengyel kormánypártot, most épp mind a cipőfűzőjét kötögeti.

Közben diktatúrára hajazó módszerekkel állnak bosszút a korábbi kormányzaton Tusk emberei. Az országban tüntetések zajlanak az események ellen és várható, hogy a lengyel társadalom megosztottsága erősödni fog. Az a legdühítőbb, hogy a kormányrúdnál nem a győztes, nemzeti PiS vezetője áll, hanem egy sokpárti koalícióval mattot adó, bosszúra nyolc éve szomjazó, globalista ügynökcsapat. Kicsin múlott, de a nemzeti erők alulmaradtak. Nem – csak – most kell tüntetni, oda kellett volna a választást megelőzően figyelni! Most már késő. Borítékolható a korlátlan háborúpártiság, a woke és liberális agymenés törvénybe iktatása – lásd köztévé -, a nemzeti érdekek teljes elnyomása, az amerikai baloldal maximális kiszolgálása, vagy épp a napokban lezajlott jogtalanságok.”

Nyitókép: Omar Marques / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Advocate
2024. január 14. 14:42
Érdekes ha megjelenik egy-egy a lengyelországi történéseket taglaló cikk, azonnal itt terem a liberanális bértrollok egész siserehada, hogy egyfajta diskurzussal kvázi legalizálják a Lenin fiúk lengyelországi ténykedését...
I. R. N. I.
2024. január 13. 14:44
"Kaminskit és Wasikot az általuk 2007-ben, a PiS első kormányának időszakában a korrupcióellenes harc keretében elkövetett túlkapás miatt ítélték el. Andrzej Duda elnök azonban 2015-ben kegyelmet adott nekik. Duda határozata nem volt érvényes, mivel a 2015-ös elsőfokú ítélet még nem volt jogerős." Hát, ilyenkor meg mi van?
mreinstand-2
2024. január 12. 15:37
Legyen már holnap! Minél hamarabb!
Latrina
2024. január 12. 14:03
mi büszke nemzethy hüjegyerekek inkább kiengedni szeretjük a bűnözőket. Az azeri baltás meg Budaházy fehér lovon…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!