Kuleba: Ha elfogy a nyugati támogatás, akkor lapátokkal fogunk harcolni

2024. január 16. 09:22

Úgy tűnik, az ukrán külügyminiszter elkezdett pánikolni: komoly a veszélye, hogy elzárják a nyugati pénzcsapokat.

2024. január 16. 09:22

„Az ukrán katonák lapátokkal fognak harcolni, ha a nyugati országok leállítják Kijev fegyverellátását” – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az ABC amerikai televíziónak adott interjújában.

Az ukrán külügyminiszter kíméletlen őszinteséggel beszámolt hazája jelenlegi helyzetéről. „Átkozottul komolyan mondom, hogy ha elfogynak a (nyugati országok) fegyverei, akkor mi lapátokkal fogunk harcolni” – jelentette ki. Dmitro Kuleba ezzel az egyetlen mondattal rávilágított arra, hogy mit jelent majd az, ha az Egyesült Államok teljesen megszünteti a háborús eszközök szállítását Ukrajnába.

A TASZSZ a hír ismertetése kapcsán arról is írt, hogy John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációért felelős koordinátora azt mondta, hogy

az Egyesült Államok azért állította le a fegyverek és katonai felszerelések szállítását Ukrajnának,

mert az ilyen programokra nem állnak rendelkezésre költségvetési források.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANATOLII STEPANOV / AFP

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Same
2024. február 13. 00:56
Hehe
urban63
2024. január 17. 15:09
A fegyvereket, lőszert kaptatok, fogytán de ezt lehet előbb utóbb pótolni, újra gyártani, de az elhunyt embereket nem tudod újra behurcoltatni. Amíg még van lőszer menny te is, ment meg egy18 éves gyerek életét, aztán kapsz még lőszert
Szuper
2024. január 17. 12:27
Ezt a szarházit kellene agyonverni a lapáttal a gané zsenyájával együtt!
Beszélgető
2024. január 17. 04:54
Ebből sem lesz semmi. Lehet ugyan lapátjuk - ha az eu, vagy usa küld nekik -, de ember, aki forgatná az nem lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!