Kim Dzsongun: Bármikor kitörhet a háború a Koreai-félszigeten!

2024. január 01. 20:15

Az észak-koreai vezető elmondta, minden rendelkezésre álló eszközzel válaszolni fognak „az amerikai provokációkra”.

2024. január 01. 20:15

Kim Dzsongun felszólította az észak-koreai hadsereget, hogy készüljenek fel az USA-val és Dél-Koreával való esetleges konfrontációra, annak ugyanis egyre nagyobb esélye van – közölte a Reuters. 

A KCNA észak-koreai hírügynökség tudósítása szerint Kim Dzsongun arra figyelmeztette az ország hadseregét, hogy amennyiben az Egyesült Államok vagy Dél-Korea valamilyen módon konfrontációba kerül az országával, Észak-Korea hadseregének határozottan és késlekedés nélkül, minden rendelkezésre álló eszközt fel kell használnia a válaszlépések megtételéhez. 

2023-ban Észak-Korea tesztelte eddigi legnagyobb ballisztikus rakétáit és fellőtte első katonai felderítő műholdját – ezek a fejlesztések jelentős előrelépésnek számítanak az ország katonai képességeinek modernizálásában. A kormányzó Munkáspárt (WPK) szombaton befejeződött ötnapos ülését követően Észak-Korea ígéretet tett arra, hogy 2024-ben növeli nukleáris arzenálját, katonai drónokat fejleszt és három új kémműholdat is felbocsát.

Dél-Korea elnöke, Jun Szogjol hétfőn válaszul ígéretet tett arra, hogy felgyorsítja a rakétavédelmi rendszerrel és az Egyesült Államokkal való együttműködést. 

Kim szerint az Egyesült Államok példátlan mértékű provokációi miatt a Koreai-félsziget biztonsági helyzete rendkívül veszélyessé vált, és az antiimperialista államokkal ápolt stratégiai kapcsolatok szorosabbra fűzését nevezte meg célként.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép:Vladimir SMIRNOV / POOL / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palinka-0
2024. január 02. 08:45
Fel kellene már szabadítani délt a megszállás és elnyomás alól, hogy igaz korea újra egyesülhessen!
Kovács Ubul
2024. január 02. 00:19 Szerkesztve
2023-as koreai díszszemle: https://www.youtube.com/watch?v=jAHR3nVoIAU
Akitlosz
2024. január 01. 23:42
:-) Ha ezt tervezné, akkor nem adott volna el egymillió tüzérségi lőszert Oroszországnak.
lájkbajnok
2024. január 01. 22:52
Ezt a komcsi szarkupac államot el kéne már söpörni végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!