Kim Dzsongun szerint bármikor kitörhet a háború Koreában

2023. december 31. 15:54

Újra atombombával fenyegetőzik az észak-koreai diktátor.

2023. december 31. 15:54

Észak-Korea három új kémműhold felbocsátását, katonai drónok építését és nukleáris arzenáljának növelését ígéri 2024-re, és Kim Dzsongun szerint az Egyesült Államok politikája elkerülhetetlenné teszi a háborút – jelentette az állami média vasárnap.

Az észak-koreai vezető Washington ellen intézett támadást a Koreai Munkapárt Központi Bizottságának évzáró plenáris ülése végén mondott hosszú beszédében, amely a következő év gazdasági, katonai és külpolitikai céljait határozta meg.

Az ellenség vakmerő lépései miatt kész tény, hogy bármikor kitörhet egy háború a Koreai-félszigeten”

– mondta Kim Dzsongun a KCNA állami hírügynökség szerint.

A vezető utasította a hadsereget, hogy bármilyen támadás esetén készüljön fel „Dél-Korea egész területének pacifikálására”, szükség esetén akár atombombákkal is.

„Ha alaposan megnézzük az ellenséges erők konfrontatív katonai akcióit... a háború szó reális valósággá vált, nem pedig elvont fogalommá” – hangoztatta.

Azt mondta, nincs más választása, minthogy előre vigye nukleáris ambícióit, és mélyebb kapcsolatokat alakítson ki más, az Egyesült Államokkal szemben álló országokkal. Észak-Korea mély kapcsolatokat ápol Kínával és Oroszországgal.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. december 31. 22:58
II.baljoska61 Mi van, buzeráns? Szorít a bugyi, hogy ilyen negatív vagy? ----------------------- Nem kell rejtegetned a kérdéseidet, rakd csak ki a főfalra, barátom, persze, ha nem teszed, én megteszem helyetted is. Boldog új évet! : )
Tommaso
2023. december 31. 22:18
IGAZA VAN a túltáplált ferdeszemű óvodásnak, bármikor kitörhet a háború. Hiszen csak rajta múlik, mikor kezdődik. Ugyan a nagyapja 1953-ban súlyos vereséget szenvedett a délieket segitó Egyesült Államoktól, de Kim azt reméli , most nagyon el vannak foglalva.
kokrowatz-0
2023. december 31. 22:09
remélem halálra zabálja magát ez a fasz még mielőtt szíjjártó meglátogatja, és még jobban leéget minket a világ előtt.
vandor-58
2023. december 31. 19:07
Atombombával ha muszáj? És ez tanult Svájcban, nem úgy tűnik hogy megértette az ősszes tananyagot, ha tanult is valamit legfeljebb Engelst és Marxot de Sztálinról biztos hogy sokat olvasott a könyvtárban, talán Hitlerről is, de amúgy tudományos kérdésekben nagyon sötét maradt, hiszen képes úgymond maga alatt vágni a fát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!