Kifogott az extrém hideg az elektromos autókon (VIDEÓ)

2024. január 19. 08:46

Chicago híres a szigorú téli időjárásáról, de idén különösen nehéz körülményekkel szembesülnek a lakosok a hatalmas hóviharok és rendkívüli hideg miatt.

2024. január 19. 08:46
Winter Storms across the U.S.

Az extrém hideg egyre nagyobb problémákat okoz az autósoknak Chicagóban. Az NBC Chicago televíziós csatorna jelentése szerint számos elekromos járművet kellett elvontatni, mivel az akkumulátorok lemerültek, mielőtt a töltőállomásokhoz érhettek volna – írta meg az Alapjárat.

Az NBC szerint sok elektromos autó vezetője órákon át várakozott az Evergreen Park közelében lévő töltőállomásoknál. A hideg időjárás miatt a töltés ráadásul lassabban is zajlott, így néhány autó akkumulátora teljesen lemerült a várakozás közben. Ezeket a járműveket el kellett vontatni. 

Az elektromos autók tulajdonosai most először tapasztalják, amit a belső égésű motoros kocsival közlekedők már évtizedek óta tudnak: ha szélsőségesen hideg az időjárás, nem szabad kevés üzemanyaggal – esetükben alacsony töltöttséggel – útnak indulni”

– nyilatkozta Patrick Olsen, a Carfax.com autós weboldal főszerkesztője.

Tanulmányok is alátámasztják az elektromos autók teljesítménycsökkenését extrém hidegben. 

Norvégiában, ahol a megvásárolt új autók fele elektromos meghajtású, az Automobil Szövetség kutatása szerint a hatótávolság 20 százalékkal csökken az extrém hidegben. Amennyiben fűtést maximálisra állítjuk, ez a csökkenés akár a duplájára is nőhet.

A csatorna videós összeállítását itt tekintheti meg:

***

Nyitókép: Ken Ilio / Getty images

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53-2
2024. január 30. 10:24
Attól félek,hogy még fel sem épültek az akkumulátor gyárak már bonthatjuk is le !
toro
2024. január 19. 18:42
Mint a kutyám. Télen fázik, nyáron melege van.
A ráció prófétája
2024. január 19. 14:10
Haverom Kanadában dolgozik. Ő azt meséli, hogy ott csak benzines autót lehet kapni szinte, mert nem is veszik a dízelt a hideg miatt. Akinek dízele van, az pedig fűteni szokta, hogy reggel el tudjon vele indulni.
alexandrosz-2
2024. január 19. 11:39
A méregzöl ideológiai átbaszást valóság nagybácsi napviláfra hozta. Régen, ilyen esetekben az atbaszókat agyonverték. Most meg riadt kussolás van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!