Kadirov tárt karokkal várja a Gázából érkezőket, még külön falut is épít nekik

2024. január 17. 07:08

Ezen felül minden család 100 000 rubel (396,670 forint) anyagi támogatást kap.

2024. január 17. 07:08

Ramzan Kadirov csecsen vezető azt mondta, palesztin falut fog építeni a gázai menekülteknek – írta meg az Ynetnews izraeli napilap. A falucska Csecsenföld fővárosában, Groznijban, iskolák és óvodák szomszédságában épül fel, és öt lakóépületet foglal magában, amelyekben egyenként 35 lakás lesz, összesen mintegy 45 ezer négyzetméternyi lakóterülettel.

Az orosz állampolgársággal nem rendelkező menekültek családtagjai a megérkezésükkor útlevelet és állampolgárságot kaptak. Kadirov azt is bejelentette, hogy 

minden család 100 000 rubel (396,670 forint) anyagi támogatást kap.

Alex Tenzer orosz származású izraeli szociális aktivista szerint a háború kezdete óta eddig mintegy 1124 menekült érkezett Oroszországba a Gázai övezetből, akiknek többsége muszlim többségű területeken, például Csecsenföldön és Dagesztánban telepedett le. Az első menekültcsoportot már befogadta Csecsenföld, amely bejelentette, hogy kész további mintegy 250 menekült befogadására. 

Néhányukkal maga Kadirov is találkozott, és elmondta, hogy 

30 menekültet már felvettek az egészségügyben való foglalkoztatásra, a többiek pedig most tanfolyamokon vesznek részt, hogy megtanulják az orosz nyelvet.

A múlt hónapban Kanada bejelentette, hogy enyhíteni kívánja a Gázában élő kanadai állampolgárok és lakosok rokonainak befogadására vonatkozó feltételeket. Kanada azonban világossá tette, hogy a Gázából való kilépés Izrael jóváhagyásától függ, és figyelmeztetett, hogy a terület elhagyása veszélyes lehet. Mark Miller kanadai bevándorlási, menekültügyi és állampolgársági miniszter szerint a program keretében több százan telepedhetnek le az országban.

Nyitókép: ALEXEI NIKOLSKY / RIA NOVOSTI / AFP


Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. január 18. 21:17
Lesz kit kuldeni harcolni. Menjenek oda. Jo otlet.
B_kanya
2024. január 17. 14:18
"alenka 2024. január 17. 13:29 Kadirov nemeslelkű, egy kis mennyországot teremt a meggyötört embereknek. Szégyellje magát a világ, hogy egyedül ő tette meg ezt a lépést..." Persze, csak pár száz embernek segít, de valóban, ha odaáll, hogy mi, a nem túl nagy Csecsenföld ezt meg tudtuk tenni, akkor ti kik vagytok?! Akkor mit mond neki akár brandon vagy von der fájzer?
alenka
2024. január 17. 13:29
Kadirov nemeslelkű, egy kis mennyországot teremt a meggyötört embereknek. Szégyellje magát a világ, hogy egyedül ő tette meg ezt a lépést...
egonsamu
2024. január 17. 12:11
Putyin tényleg támogatná a palesztin arabok és terroristák letelepedését Oroszország szövetségesénél? Azokat melengetné a mellén, akiket a szomszédos arab államok semmi pénzért be nem engednének az országukba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!