Izrael állítja: európai terrorakciót tervezett a Hamász

2024. január 14. 07:48

A Moszad értesüléseit az említett európai állam is kommentálta.

2024. január 14. 07:48
null

A svéd külügy egyelőre nem kommentálta a Moszad – az izraeli hírszerző ügynökség – értesülését, csak annyit közöltek, hogy elkötelezettek a bécsi egyezménynek a külképviseletek védelmére vonatkozó előírásai betartása mellett – írja a Portfolio a Reutersre hivatkozva.

A Hamász egyelőre nem reagált a vádakra, már csak azért sem, mert korábban azt állították, hogy csak izraeli és palesztin területekre korlátozzák a tevékenységüket.

A Moszad közleménye szerint egy nemzetközi vizsgálat olyan bizonyítékokat tárt fel, amelyek arra utalnak, hogy az állítólagos Hamász-hálózat egy libanoni parancsnoki központ utasításai alapján cselekedett. A hálózat állítólagos tervei között szerepelt a svédországi izraeli nagykövetség elleni támadás, siklóernyők beszerzése és európai bűnözők mozgósítása.

Nyitókép: Majdi Fathi / NurPhoto /AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levi87
2024. január 15. 11:52
Izrael csak terelni próbál mert most megy a tárgyalás az emberjogi bíróságon ahol népirtásért vonják őket felelősségre.
Szvv
2024. január 15. 08:09
Ugyan már! Európában még SOHA AZ ÉLETBEN NEM VOLT terrortámadás amit arabok, muzulmánok, iszlám vallásúak követtek volna el! Miért higgyük el, hogy szegény jóságos hamasz most ezt tervezte volna?! Hát ennyire hülyének néztek minket?! Allah akbar! ☠️💣💣💣 😂😂😂😂
Mandiner444hu
2024. január 14. 17:32
Több muzulmán több terror
0123456789-2
2024. január 14. 16:48
Megjelentek a zsidó szóra a nemzetiszocialista, rasszista, antiszemita nyilasocskák: @alexandrosz-2, @karakter-2, @tasi János, @Hillary Clinton bázisdemokrata stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!