Hajléktalan mentette meg egy nigériai migránstól a fiatal francia lányt

2024. január 08. 20:04

A támadót hiába utasították ki már ötször is Franciaországból, mégis sikerült maradnia.

2024. január 08. 20:04
FRANCE - POLICE ROADSIDE CHECK

Egy Lola nevű 26 éves francia nőt január 2-án egy nigériai migráns támadott meg egy toulousei parkban. A hírek szerint a nőt egy rendszeresen a parkban látott hajléktalan férfi mentette meg a nemi erőszaktól és gyilkosságtól – írta a Remix News.

A rendőrség szerint a nigériai férfi kést rántott, és felszólította a fiatal nőt, hogy vegye le a nadrágját. Ahelyett, hogy engedelmeskedett volna, Lola segítségért kezdett kiabálni. A nigériai válaszul többször arcon ütötte, majd megpróbálta megfojtani. Miközben a férfi fojtogatta a nőt, az 58 éves hajléktalan férfi a támadónak ugrott, aki végül elmenekült a helyszínről.

A nőt könnyebb sérülésekkel kórházba szállították, majd később hazaengedték. A támadónak bár sikerült elmenekülnie, másnap feladta magát a rendőrségen, ezt követően letartóztatták.

Az ügyben eljáró ügyész, Samuel Vuelta Simon szerint a 32 éves nigériai illegálisan tartózkodott Franciaországban, és a rendőrség már jól ismerte. A férfi 2018 óta próbálta legalizálni franciaországi tartózkodását, de minden próbálkozását elutasították.

Annak ellenére, hogy öt különböző bírósági végzéssel utasították ki Franciaországból, sikerült az országban maradnia.

A bírósági meghallgatáson a nigériai elismerte, hogy meg akarta ölni az áldozatát, emiatt az ügyészek gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat ellene.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Romain Gautier / Hans Lucas via AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 09. 18:56
A csövest bebörtönözték már ?
pollip
2024. január 09. 13:46
Még fogják büntetni a hajléktalant? Alapvető emberi jogaiban akadályozta a migránst!!!!!!!!
auditorium
2024. január 09. 13:10
Nigéria lakosságának száma 213,4 millió. Igen gyorsan szaporodó ország. Európában élő nigériai férfiak nem értik, miért ellenkeznek a nők, ha megtámadják hátulról őket parkokban, sikátorokban, sötét tengerparti vidékeken. "It's normal." szerintük. Angolul tudogatnak, egykori brit gyarmat lévén, de ezen kivül több mint ötszáz nyelvjárást lehet hallani országukban.
palicsi-2
2024. január 09. 07:34
Sürgős továbbképzést kell szervezni a hajléktalanoknak! Szerencsétlenek nem ismerik a wok "kultúrát", hogy a feketével szembeni erőszak, az a fehér felsőbbrendűség megnyilvánulása!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!