Felszántott aszfalt, lángoló kamionok – így tüntetnek a francia gazdák (VIDEÓ)

2024. január 27. 15:33

Elképesztő felvételek keringenek az interneten.

2024. január 27. 15:33

Egyre jobban eldurvulnak a francia gazdatüntetések, legalábbis ez látszik azokból a videókból, amelyek elárasztották a közösség médiát.  

Az alábbi felvételen az látszik, ahogy a demonstrálók például 20 tonna folyékony trágyát öntenek a Lot-et-Garonne-i prefektúra elé:

A gazdák a legtöbb helyen útzárakat emeltek, Héraultban még az utat is felszántották egy szupermarket előtt:

Narbonne településén a feldühödött gazdák felgyújtották a Mezőgazdasági Társadalombiztosító (MSA - La sécurité sociale agricole) helyi irodáját:

Szintén Narbonne településen a tüntetők megtámadtak egy külföldi élelmiszert szállító kamiont, megrongálták egy szupermarket boros részlegét, Nîmes-ben pedig felgyújtották a vámhivatalt:

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natila
2024. január 28. 19:58
Na, ők izomból tolják.
jóember
2024. január 28. 11:03
Nálunk sem ártana egy kis mozgolódás, ha másért nem is, ezért az elbaszott eGN megszüntetéséért.
formaegy-2
2024. január 28. 10:54
Na majd a merkelcsorda eltakarítja.)))))))))))) Macron tett róla, hogy legyen bőven merkelcsorda akik átveszik a gazdaságokat.))))))))))))) Ne rinyáljatok franciák! Nem most kaptátok a taslit! Eső után köpönyeg! Ezt mind magatoknak csináltátok. Egyétek meg!
Héja
2024. január 28. 09:30
Régen ezt nevezték parasztlázadásnak. Akkoriban trágya helyett vér folyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!