„Elkezdődött” – Európát sokkolja Zelenszkij legfőbb félelmének beigazolódása

2024. január 08. 12:24

Az egyik cseh kiadvány rovatvezetője szerint a biztató kezdeti eredmények után lassan összeomlik az ukrán hadsereg, Volodimir Zelenszkij ráadásul elveszítheti két legnagyobb támogatóját.

2024. január 08. 12:24
null

A kezdeti védelmi sikerek ellenére Ukrajnának az a félelme kezd valóra válni, hogy szembe kell nézni az összeomlással – jelentette ki Matthias Müller, az IDNES cseh kiadvány rovatvezetője a Pravda és a Ria Novosztyi szemléje alapján.

Amitől Ukrajna és a Nyugat annyira félt, elkezdődött. Az ukrán védelem biztató kezdeti eredményei után eljött az erők fogyatkozása”

– írta. Megjegyezte, Joe Biden amerikai elnök nem tudott kiegyezni a kongresszussal az új segélycsomagról, és az Európai Unióban is gondot jelent, hogy többek között Magyarország vétója miatt nem állapodtak meg Kijev finanszírozásáról.

Volodimir Zelenszkij Ukrajna két legnagyobb támogatója nélkül maradhat”

– mutatott rá a szerző.

A múlt héten egyébként Törökország is közölte, hogy nem engedi át a felségvizein az Ukrajnának szánt brit aknaszedő hajókat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Getty Images/Chip Somodevilla

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 09. 01:01 Szerkesztve
@jandor: "(az eredeti cikkben nincs se sokkolódás se hasonló) ÉS? Ez nem egy cikk átbvétele, hanem a sz¸ovege alpján írt másik cikk. PISa-teszten megbuktál szövegértésből, ugye?" Aha, gyökér, szóval leírja a propagandista a címben, hogy Európa sokkolódott, majd ezt alátámasztja a ... semmivel. Egyetlen dologra hivatkozik, egy eleve hazug orosz propaganda cikkre, de még az orosz sem hazudja a sokkolódást, nemhogy az eredeti cseh cikk. Ki sokkolódott és miből derül ez ki, nyomorék? Mondjad konkrétan, gyökér, vagy menjél és köpd magad szembe pisa tesztestül. Ugyanez az "összeomlásról". Még oda is írja a propagandista, hogy ezt a cseh lap írta. Nem írt ilyet a cseh lap, nyomorék! A szemedbe hazudik a mandiner. Mind ebbe a nyomorék fajtába tartoztok, te is meg az összes, amelyik ide írogatott. Az egyik fele hazudozik össze-vissza, a másik fele meg elhiszi mint egy bamba birka. Egyik nyomorék sem veszi a fáradságot, hogy elolvassa a hivatkozást, hogy ne szopathassák. Bőőőő, birkák.
Krupp Skya
2024. január 08. 22:26
Apa kezdődik!
Krupp Skya
2024. január 08. 22:18
"Amitől Ukrajna és a Nyugat annyira félt, elkezdődött. Az ukrán védelem biztató kezdeti eredményei után eljött az erők fogyatkozása” Gyenge kezdés után erősen visszaesett az ukrán harci kedv.
Teréz Pitykéz
2024. január 08. 22:13
hát, barátom ez már 2014-ben elkezdődött…most befejezik rendesen … ha ezt nem láttátok előre akkor, alkalmatlanok vagytok akármilyen szakértőnek is… optimizmussal pozitív gondolatokkal még soha nem nyert háborút senki … azért tenni is kell … csak hát elő szokott fordulni hogy az erősebb nyer, kivéve a disney mesékben …
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!