CNN: Trump előnye kétszámjegyűre nőtt kihívójával szemben New Hampshire-ben

2024. január 21. 17:10

Donald Trump szombaton azzal érvelt saját elnökjelöltsége mellett, hogy csak ő lehet képes legyőzni Joe Bident novemberben.

2024. január 21. 17:10

New Hampshire államban kapmányoltak szombaton a republikánusok esélyes elnökjelölt-aspiránsai, három nappal az északkeleti államban tartott előválasztást megelőzően. Ezzel egyidőben a demokrata jelöltek is próbálják növelni támogatóik számát abban az államban, ahol Joe Biden nem szerepel a szavazólapon.

Donald Trump volt elnök, a republikánusok legnépszerűbb indulója

szombaton az északkeleti szövetségi állam legnagyobb városában, Manchesterben tartott kampánygyűlést. Nikki Haley volt dél-karolinai nagykövet, akinek New Hampshire-ben lehet esélye megközelíteni Donald Trumpot, Nashua városában találkozott támogatóival. Mindketten vasárnap és hétfőn is tovább járják az államot.

Egy másik államban, Dél-Karolinában tölti a hétvégét kampányolással Ron DeSantis,

Florida kormányzója, akit New Hampshire államban a felmérések harmadik helyre sorolnak. A floridai politikus hétfőn utazik New Hampshire-be, egy nappal az előválasztást megelőzően.

Az értékelések szerint Ron DeSantis számára Dél-Karolina állam lehet kulcsfontosságú az elnökjelöltségét illetően, ugyanis ha ott februárban sikerül legyőznie Nikki Haley-t, aki az állam korábbi kormányzója, akkor komolyabb esélye marad a versenyben maradásra.

Donald Trump szombaton azzal érvelt saját elnökjelöltsége mellett, hogy csak ő lehet képes legyőzni Joe Bident novemberben,

és gyenge jelöltként utalt Nikki Haley-re.

A CNN vasárnap közzétett egy friss felmérést, amelyből kiderül, hogy Trump előnye már kétszámjegyű nőtt Haley előtt New Hampshire államban.

Trump 50 százalékos támogatottságot élvez a republikánus előválasztók körében, Nikki Haley jelenleg csupán 39 százalékon áll.

(MTI / CNN)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 22. 18:49
az USA 240 éves történelmében mindössze egyetlen egyszer akart valaki fegyveres puccsal hatalomra jutni. 2021-ben, bizonyos Donald T. (Magyaro.-on több ilyen is volt, legutóbb 2006-ban, valami O. Viktor) . Az amerikai demokrácia csődje és kudarca, ha ez a bűnöző hatalomra jut, mégpedig a valaha oly szabadságszerető amerikai polgárok akaratából. De nincs veszve semmi. Európán még marad vagy 50 demokratikus jogállam. "A JOBBOLDAL - amikor csak teheti - RÚTUL RÁTÖR SAJÁT NÉPÉRE, NEMZETÉRE" is.
Tommaso
2024. január 22. 18:48
Nagy reménye a demokratikusan gondolkodó embereknek a világon, hogy utolsó pillanatban bírósági eljárással fogják ellehetetleníteni Trumpot, így vagy nem lesz republikánus kihívója Bidennek, vagy egy "névtelen" senki, aki teljesen esélytelen lesz. Ebből talán tanul a jobboldal, hoyg visszaeső bűnözőket, államellenes összesküvőket a jövőben ne inditson ily fontos posztért.
ThunderDan
2024. január 21. 20:45
Tommaso nevű dékás agyhalottnak: Nagyot mész ma... New Hampshire, Trump, De Santis, Haley... HORTHY-JOBBOLDAL! Elmebeteg állat...
Csubszi
2024. január 21. 20:34
Tonnasó megint ügyeletes balos haszontalan idióta! Csak diszlájkolunk, mert unalmas patkány vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!