Brüsszelben bevallották: engedményeket készítenek elő Orbán Viktornak

2024. január 12. 08:45

Egyre valószínűbb, hogy Magyarország eléri célját Ukrajna finanszírozásával kapcsolatban, és az Európai Unió évenként felülvizsgálja az 50 milliárd eurós segélycsomagot.

2024. január 12. 08:45
ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles

Az Európai Bizottság nyitott arra Orbán Viktor meggyőzése érdekében, hogy jövőre lehetőséget adjon a magyar kormányfőnek az ukrajnai segélycsomag finanszírozásának leállítására – írja a Financial Times három, az ügyben tájékozott tisztviselő információira hivatkozva. A lap emlékeztetett, hogy Magyarország a Kijevnek szánt 50 milliárd eurós támogatás évenkénti felülvizsgálatát akarja azért cserébe, hogy ne akadályozza meg a folyamatot.

Az engedmények előkészítése még mindig jobbnak tűnik, mint az alternatív megoldás, amely Magyarország megkerüléséhez bonyolult struktúrák létrehozását tenné szükségessé

– állítja a portál. A cikk megjegyzi, más uniós országok vezetői nem támogatták ezt a forgatókönyvet, mert nem adna kellő biztonságot Ukrajnának a finanszírozás ügyében.

Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a Mandinernek azt mondta, Magyarország üdvözli, hogy az Európai Bizottság jól halad a B-terv kidolgozásával, amely szerint Ukrajna támogatását az európai uniós költségvetésen kívül kell megoldani. „Ami nekik a B-terv, az Magyarországnak az A-terv" – jelentette ki.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
njozsef
2024. január 12. 13:50
"más uniós országok vezetői nem támogatták ezt a forgatókönyvet" Naná, hogy nem. Ott már a saját pógárok felé kell majd elszámolni a felvett hitellel.
gyaloggos
2024. január 12. 13:08
S ORBÁN VIKTOR nagyon jól csinálja ezt ! LIBERÁLOSANBALZÖLDELLŐKET pedig MEGÜTI a guta, úgy ITTHON, mint odakünn!
gyaloggos
2024. január 12. 13:04
ÓSZINTÉN megmondom, SZEMÉLY szerint engem egyáltalán nem érdekel - az persz mást nem érdekli, hogy engem mi, mennyire érdekel - hogy UKRAJNA milyen módon kapja meg azt az 50 milliárdot! OSTOBÁÉK mindenképpen ki akarnak szórni az ablakon 50 milliárdot, hát tegyék! A HÜLYÉKKEL nem lehet mit kezdeni, hülyén halnak meg. AZ azonban már nem kicsit, nagyon érdekel, hogy végre SIKERÜLJÖN elérni, hogy MINDEN továbbiak nélkül ÉRKEZZÉK meg valahány nekünk járó EU-s forrás, az utolsó eurócentig! S ORBÁN VIKTOR JÓ
Bastyaelvtars
2024. január 12. 13:02
Ízisz Ezt még hányszor masolod be? Nem tudsz valami másik eszelős faszságot kitalalni a változatosság kedvéért?:) Mellesleg egy miniszterelnök nem arra kapott mandátumot hogy sakkozgasson, hanem hogy kormanyozzon. Egyébként meg parlamenti határozat született arról hogy a targyalasok során nem járulhat hozzá a führered az EU ukrajnanak szánt tamogatasokhoz. Már önmagában azért fel kellene menteni Orbánt egy demokráciában mert szembement az országgyűlési döntéssel. A nemzeti konzultáció eredménye is állítólag számít. Abban pedig a birkák válaszai nem erre az alkudozásra adnak megerősítést. Már amennyiben bárki is komolyan venné azt a konzultáció nevű össznépi hülyítést...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!