Wolfgang Schäuble a német konzervativizmus egyik utolsó hiteles képviselője

2023. december 27. 16:33

Isten nyugosztalja!

2023. december 27. 16:33
null
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Facebook

„Wolfgang Schäble halálával Németország a második világháború utáni korszak egyik legnagyobb formátumú államférfiját, Európa a párbeszéden és tiszteleten alapuló intézményesített európai együttműködés egyik leghitelesebb szószólóját, Magyarország igaz barátot, a mai német közéletben a magyar-német kapcsolatok történelmi gyökereit ismerő és azok jelentőségét értő kevesek egyikét veszítette el. Több mint fél évszázadon át volt megszakítás nélkül képviselő a Bundestagban, mindeközben Kohl kancellária-, majd belügyminisztere – utóbbi éppen a német újraegyesítés idején. Az egyesítésének politikai teljesítménye Helmut Kohl érdeme, jogi architektúrájának kidolgozása Wolfgang Schäuble teljesítménye. Néhány héttel az újraegyesítés után egy merénylet következtében tolószékbe került, azonban ez sem akadályozta abban, hogy példaértékű közszolgálatát a következő három évtizedben is változatlan intenzitással folytassa. A CDU elnöke és az ellenzék vezetője a 98-as választási vereség után. Merkel kormányában újra belügy-, majd pénzügyminiszter, végül az előző törvényhozási ciklusban a Bundestag elnöke. Wolfgang Schäuble a kereszténydemokrata értékekből apránként mindent feladó Németországban a német konzervativizmus egyik utolsó hiteles képviselője, a Magyarországot divatszerűen gyalázó német közvéleményben a népeink közötti barátság szószólója volt. A köz példamutató szolgájaként az európai együttműködésért, a német egységért és a magyar-német barátságért múlhatatlan érdemeket szerzett. Isten nyugosztalja!”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Gulyás Gergely Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 27. 18:29
Szar gyarmatositó zsidó mocsok volt ez, nem német, ami sosem szállt szembe a migránsáradattal, a szelsőbaloldali, zsidó kommunista woke őrülettel, ellenben bőszen nácizott. Pont mint ez a gulyás nevű csicska is. A pokolban jól el lesznek a többi komcsi mocsokkal.
ruszkikhaza-2
2023. december 27. 17:24
A libsik helyében én nagyon azért drukkolnék, hogy Orbán hatalmon maradjon. Hisz az általuk utált vidék most szegényedik, de látszik hogy az EU-ból biztos nem lépünk ki például soha... És látszik, hogy az Orbán-korszakba bele van kódolva, hogy egy "Trianonnal" vagy egy 1945-el legyen vége. Szóval, ha van magyargyűlölő libsi, az tényleg még egy ideig Orbánnak drukkol, hogy láthassa a hazánk pusztulását.
Átoperált Kiscsoportos
2023. december 27. 17:00
Igen ... de a tolvaj fajtátoknál mindenki hitelesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!