Tonhalak közé rejtették a kokaint, nem volt jó ötlet

2023. december 12. 20:05

Több mint 7,5 tonnányi, fagyasztott tonhalszállítmányba rejtett kokaint foglaltak le a spanyol hatóságok.

2023. december 12. 20:05
null

A kábítószer Dél-Amerikából, feltételezhetően Ecuadorból érkezett az északnyugat-spanyolországi Vigo kikötőjébe, ahonnan teherautókkal szállították tovább, és 160 kilométerre, Cambre városának ipartelepén rakodták ki. 

A rendőrök itt léptek akcióba, lefoglalva a mintegy 265 millió euró (98 milliárd forint) értékű kokaint.

A drogot rejtő csomagokat különböző szimbólumokkal jelölték meg attól függően, hogy melyik bűnbandának továbbították volna. A szállítmányt fogadó cég öt munkatársát őrizetbe vették a helyszínen, de kihallgatásuk után elengedték őket. A fagyasztott áruk kereskedelmével foglalkozó vállalat vezetőjét még keresik. A férfit 2019 óta figyelte a rendőrség, de eddig nem sikerült tetten éri, mert illegális tevékenységét jól leplezte a jelentős konténerforgalommal. 

A rendőrség szerint a közvetítőként használt cég mögött egy albán bűnözői hálózat áll, és szintén albánokat tart felelősnek egy másik, a nyugat-spanyolországi Valenciában lefoglalt kokainszállítmány becsempészéséért is. Ebben a műveletben 3,4 tonna kábítószert koboztak el, amelyre négy duplafalú konténerben elrejtve bukkantak a nyomozók. A szállítmány egy hónapig vesztegelt a kikötőbe mielőtt bárki is jelentkezett volna érte. A rendőrök itt is egy raktárig követték a nyomokat, ahol rajta ütöttek a bűnözőkön. Az akcióban 15 embert vettek őrizetbe.

(MTI)

Nyitókép: MIGUEL RIOPA / AFP 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Király Kávéház
2023. december 21. 16:16
amatőrök :D Piedone már lebuktatta ezt a módszert 40 évvel ezelőtt :D
Dr Bubo
2023. december 13. 16:34
A Piedone a zsaru filmben is tonhalakba rejtették az árut.
hlaci83
2023. december 13. 13:03
"nem volt jó ötlet..." Mi ez a hülyegyerek kommentálás? Amúgy honnan tudjátok, hogy nem volt jó ötlet? Lehet évek óta így ment... Lehet elterelés volt... Akkor bizony jó ötlet! (nem mentegetve a seggfejeket!) BlikkFosDiner...
rockercicc
2023. december 13. 02:03
Alja retek népség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!